Djurgårdskyrkan

Öppet tisdag-söndag kl 12-15
Besöksadress: Djurgårdsvägen 74, Stockholm
Tel: 08-442 51 15

Djurgårdskyrkan är församlingens äldsta kyrka och byggdes 1828 av skeppsredare John Burgman. Byggnaden användes länge som skola, men redan från början var det gudstjänster på söndagarna. På 1830-talet användes kyrkan som kolerasjukhus, och var de efterföljande decennierna hotad av rivning eller försäljning. Sedan 1880 används kyrkan enbart för gudstjänster och för aktiviteter anordnade av församlingen. Djurgårdskyrkan är berömd för sin altartavla, som målades och skänktes av Prins Eugen. På övervåningen finns en församlingslokal som går att använda vid t ex dopkaffe.

digital rundvandring

djurgårdskyrkans vänner