Svenska kyrkan i Örebro Besöksadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro

För dig som hyr

Det här är information till dig som är hyresgäst på Sankta Katarina studentboende i Örebro. Här kan du läsa om de gemensamma lokalerna på Studievägen 18. Du hittar också basfakta om lägenhetens utrustning, tvättstugan, sopsortering, bredband, el, parkering och lite till.

felanmälan, uthyrning och uppsägning

På webben kan du läsa mer om hur du gör en felanmälan. Du kan också se vad som krävs för att få hyra ut i andra hand. På webben finns också en gudie för dig som ska flytta ut

Gemensamma lokaler

På bottenvåningen på Studievägen 18 finns en samlingssal och Stilla rummet som står till våra hyresgästers förfogande. I samlingssalen finns det TV samt möjligheter till fika och annat. Stilla rummet står öppet för bön och gudstjänst, både enskilt och i samarbete med Almby församling.

Lägenhetsutrustning

Spis, ugn och kylskåp är av märket Bosch och instruktionsböcker finns i lägenheterna. Kabel-TV i lägenheterna på Studievägen 14 och 16 är från Comhem med ett grundutbud som ingår i hyran.

Om du önskar fler kanaler kan du ta kontakt med Comhem. Gå in på www.comhem.se och läs mer.

Kabel-TV i lägenheterna på Studievägen 18 ingår också i hyran. Här är lägenheterna anslutna till Telia. Om man önskar fler kanaler kan man ta kontakt med Telia. Gå in på www.telia.se

Bredband ingår i hyran. På Studievägen 14 och 16 har vi avtal med Stadsnät i Örebro AB. För inkoppling stoppas nätverkskabeln i det lysande nätverksuttaget. Ni som tidigare haft ADSL ska observera att det behövs en sk. rak kabel. Supportfrågor besvaras på telefon 019-764 92 01.

På Studievägen 18 ingår bredband också i hyran här har vi avtal med Telia. När du flyttar in måste du registrera dig som användare hos Telia och när du flyttar ut är det mycket vikigt att du också avregistrerar dig som användare. Supportfrågor besvaras på telefon 020-755 766 (Telia).

Tvättstuga

Den stora gemensamma lokalen på Studievägen 18 är öppen för alla hyresgäster.
Bild: Ulla-Carin Ekblom

Tvättstuga, finns på bottenplanet på Studievägen 14, 16 och 18. Tvättider på Studievägen 14 och 16 bokas utanför tvättstugan med ett plastkort som kvitteras ut tillsammans med lägenhetsnyckeln och det är bara den som har bokat tvättid som kommer in i tvättstugan den tiden. På Studievägen 18 bokas tvättiden på tvättmaskinen i tvättstugan med samma typ av plastkort och för att komma in i tvättstugan används också tvättkortet. På Studievägen 18 kan två stycken tvätta samtidigt. Vid förlust av tvättstugekort gäller samma sak som för förlorad nyckel. Det vill säga att en avgift tas ut för ersättningskortet.

För allas trevnad är det viktigt att var och en städar efter sig efter användning av tvättstugan. Glöm inte heller att stänga dörrar och fönster om de varit öppna.

Ordningsregler

Utöver de regler som finns i hyreskontraktet (läs dem gärna igen!) vill vi påminna om följande:

• Det ska vara lugnt och tyst i lägenheter och trappuppgångar efter kl. 22.00. Övriga tider ska hänsyn också tas till grannarna, så att de inte blir störda.
  • Rökning får bara ske utomhus.
  • Reklam, gratistidningar m.m. får inte läggas ovanpå postfacken. Lägg dem i pappersåtervinningen.
  • Inga cyklar får ställas framför entréerna. Dessa är utrymningsvägar och det kan gälla liv och död att ambulans- och räddningspersonal kommer fram. Lämna gott om plats för passagen in i och ut ur husen.

Sopor

Miljörum och återvinning, att värna om vår miljö och våra ändliga resurser är en viktig uppgift för oss alla. Därför satsar vi extra mycket på att lösa frågorna kring vårt hushållsavfall och den hushållsnära källsorteringen.
I lägenheterna finns utrymme under diskbänken för sortering av hushållsavfall. Extra viktigt är det gröna hushållskärlet avsett för de bruna påsarna för komposterbart avfall. Läs noga de instruktioner som finns om detta.

I miljörummet finns kärl för följande avfall:

• Tidningar
  • Pappersförpackningar
  • Metallförpackningar
  • Ofärgade och färgade glasförpackningar
  • Hårda plastförpackningar
  • Batterier
  • Glödlampor
  • Kompost
  • Restavfall (Restavfall är det som inte finns beskrivet ovan och som inte särskilt måste tas omhand på annat sätt.)

Om du undrar hur du ska sortera en viss sopa finns en bra sorteringshjälp på Återvinningsguiden på Örebro kommuns hemsida www.orebro.se. Skriv in det du ska sortera, t.ex. kuvert, så får du svar direkt.

Cykelparkering

Det finns cykelställ dels i byggnaden med miljörummet, dels på ett antal ställen runt husen. Cykelställen är fast monterade så att det går att låsa med extra kedja för att höja säkerheten mot stöld. På Studievägen 18 har man också tillgång till låsbara cykelförråd. Tänk på att inte blockera entréerna med cyklar.

Bilparkering

Det finns en stor parkering mellan Studievägen 16 och 18. Till parkeringen krävs parkeringstillstånd som köps på kansliet för 300 kronor per termin. Kontakta husvärden.

Postfack

Det finns postfack i bottenplanet. Nyckel kvitteras ut samtidigt med lägenhetsnyckeln.

El

Hyresgästerna på Studievägen 14 och 16 ansvarar själva för att teckna ett elabonnemang. För hyresgästerna på Studievägen 18 ingår hushållselen i hyran.

Hemförsäkring

Kom ihåg att teckna en hemförsäkring.

Om byggnaderna

Fastigheten byggdes av PEAB Bostads AB med projektansvariga Arne Vallstedt och Sven Ångman. Platschef för bygget var Staffan Rognehag. Första inflyttning skedde den 15 augusti 2005 på Studievägen 14 och 16. Studievägen 18 stod klar för inflyttning den 1 september 2008.

Arkitekt för Studievägen 14 och 16 är Lennart Carlsson på HusplanCinnober Örebro AB. Arkitekt för Studievägen 18 är Håkan och Sara Bjurström, Clarus Arkitekter.

Svenska kyrkans bostäder i Örebro