Utflykt för alla - till Kreativum i Karlshamn

Nyhet Publicerad Ändrad

Heldag den 1 juni 2024

Förmiddagsfika i Älmeboda sockenstuga. Besök i Älmeboda kyrka. Besök och lunch i Kreativum. Filmvisning på Kreanova.

Avresa med buss den 1 juni från Ansgarsgården i Nybro, Kyrkogatan 5, kl 09:00 med beräknad hemkomst 18:00.

Pris 350 kr för vuxna. Gratis för barn till och med 12 år. I priset ingår bussresa, inträde, förmiddagsfika och lunch. 

Anmälan och betalning till Svenska kyrkans expedition på Kyrkogatan 5 senast den 23 maj, tfn 0481-429 00. I samband med anmälan får ni meddela om ni vill ha hamburgare eller pannkakor till lunch samt hur gamla barnen är. Meddela allergier och specialkost.

Kreativum – som en egen värld fylld med kluriga uppgifter att lösa.

Kreativum är ett Science Center för nyfikna i alla åldrar, ett fantastiskt hus fyllt av upptäckarglädje och aha-upplevelser. Kreativum är drygt 2 000 kvm upplevelser med 170 ”prova-på” stationer. Här ryms en mängd olika aktiviteter och är ett perfekt utflyktsmål för gammal som ung, året om. Här finns utmaningar för både knoppen och kroppen.    

Upptäck utomhusparken Kreapark – en oas som ligger på en grönskande ö och halvö i Mieån på baksidan av Kreativum. Kreapark erbjuder aktiviteter för både barn och vuxna, inklusive lekplatser, hinderbanor och en särskild vattenplats. Gunga med en kompis i resonansgungan eller prova på att vara pilot i ett Viggenplan.

Passa på att göra ett besök i Kreanova Domebiograf. Med spektakulära filmvisningar omsluten inne i en stor glob är Kreanova en av höjdpunkterna på Kreativum. Tusentals besökare har tagits med på svindlande resor i rymden, under havsytan och över snöklädda bergstoppar.