Nacka församling

Prata med oss

Kontakt

Nacka församling Besöksadress: G:a Värmdövägen 14 b, 13137 Nacka Postadress: Box 31, 13106 Nacka Telefon: +46(8)54606100 E-post till Nacka församling Webbplats

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Till innehållet

Guds Hus - fred sida vid sida

Guds Hus är ett interreligiöst fredsprojekt i Fisksätra där Svenska kyrkan, Stockholms katolska stift och Muslimernas förening i Nacka samverkar. Tanken är att skapa en mötesplats för kristna och muslimer, motverka främlingskap och istället utveckla vänskap och respekt för varandra.


Tre trossamfund i Fisksätra, muslimer, katoliker och Nacka församling planerar att bygga ett Guds Hus genom att bygga ihop Fisksätra kyrka med ett glasat innetorg och en ny moské. Nu samlar vi in pengar från alla som vill bidra till fred och samexistens mellan religioner.

Huset är inte byggt ännu – men det är fullt med aktivitet
Det pågår livlig verksamhet i Fisksätra. Källan – Fisksätra råd och stödcenter bedriver social verksamhet, församlingarna anordnar fester och interreligösa andakter och vänföreningen genomför föreläsningar och diskussionskvällar.

MISSA INTE!
Lördag 3 juni kl 16.00
Interreligiös fredsbön
På årsdagen av religionsdialogen i Fisksätra. Välkommen till samkväm med mat och dryck i församlingssalen efter fredsbönen.

 

Så kan du bidra! Till gudshus.se

Så startade Guds Hus - fredsprojektet
Läs mer om Guds Hus - insamlingsstiftelsen
Läs mer om Guds Hus - vänföreningen
Läs mer om Källan - Fisksätra Råd och Stödcenter