Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Nacka församling Besöksadress: G:a Värmdövägen 14 b, 13137 Nacka Postadress: Box 31, 13106 Nacka Telefon: +46(8)54606100 E-post till Nacka församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Guds Hus - fred sida vid sida

Guds Hus är ett interreligiöst fredsprojekt i Fisksätra där Svenska kyrkan, Stockholms katolska stift och Muslimernas förening i Nacka samverkar. Tanken är att skapa en mötesplats för kristna och muslimer, motverka främlingskap och istället utveckla vänskap och respekt för varandra.

Tre trossamfund i Fisksätra, muslimer, katoliker och Nacka församling planerar att bygga ett Guds Hus genom att bygga ihop Fisksätra kyrka med ett glasat innetorg och en ny moské. Nu samlar vi in pengar från alla som vill bidra till fred och samexistens mellan religioner.

Religioner kan skapa fred istället för konflikt

Guds Hus är både en byggnad och en idé. Det är resultatet av en religionsdialog som pågått i över tio år. Guds Hus är ett fredsprojekt och ett uttryck för ett samhälle där vi kan leva sida vid sida i fred. Som värnar om alla människors rätt att uttrycka sin trostillhörighet. Som tror att religion kan skapa fred istället för konflikt.


En plats att arbeta för fredlig samexistens
Nacka församling och Stiftelsen Fisksätramoskén kommer att bygga ett hus som består av en moské, en kyrka och ett gemensamt inomhustorg för möten och gemenskap. Moskén och inomhustorget kommer att byggas ihop med nuvarande Fisksätra kyrka. 
Tanken är inte att blanda samman religioner, utan att skapa en plats där vi kan mötas och arbeta för fredlig samexistens. 


Bygget bekostas av insamlade medel

För att finansiera projektet finns en pågående insamling, där alla som vill stötta Guds Hus får bidra. Nacka församling kommer inte att bekosta bygget av moskén med medlemmarnas kyrkoavgift. Insamlingen och finansieringen kommer istället att ske genom en separat stiftelse, som bildas av Nacka församling och Stiftelsen Fisksätramoskén. Varje fastighetsägare får sedan ansöka om pengar ur stiftelsen för att förverkliga sina respektive delar av bygget. 

 

Så startade Guds Hus - fredsprojektet
Läs mer om Guds Hus - vänföreningen
Läs mer om Källan - Fisksätra Råd och Stödcenter

det händer i guds hus

Huset är inte byggt ännu – men det är fullt med aktivitet
Det pågår livlig verksamhet i Fisksätra. Källan – Fisksätra råd och stödcenter bedriver social verksamhet, församlingarna anordnar fester och interreligösa andakter och vänföreningen genomför föreläsningar och diskussionskvällar.

Stöd Guds Hus
Stöd arbetet genom att bli månadsgivare eller skänk en valfri gåva via swish/bankgiro. Swish: 123 228 8017, bankgiro: 621-0728.

MISSA INTE!

Fredsbön
Religionsdialogen i Fisksätra fyller 15 år! På Pingstafton samlas vi för att fira och be en gemensam fredsbön på flera olika språk.
Lördag 19/5 16.00.

kontakta oss i guds hus

Kontakt för Guds hus: Carl Dahlbäck, kyrkoherde, 070-688 53 10, carl.dahlback@svenskakyrkan.se 

Kontakt Källan i Fisksätra: Pernilla Landin, socionom/diakon 070-421 75 53, pernilla.landin@svenskakyrkan.se