Nacka församling Besöksadress: G:a Värmdövägen 14 b, 13137 Nacka Postadress: Box 31, 13106 Nacka Telefon: +46(8)54606100 E-post till Nacka församling Webbplats

Kyrkogårdsutskottet

Från och med mandatperioden 2014-2017 övertar det nya Kyrkogårdsutskottet de uppgifter som Kyrkogårdsnämnden har haft. Det är Kyrkorådet i Nacka församling som utser förtroendevalda ledamöter och ersättare i Kyrkogårdsutskottet.

Kyrkogårdsutskottets uppgifter

Kyrkogårdsutskottet ansvarar för begravningsverksamheten inom församlingen, ger råd och stöd i frågor om begravningsverksamheten och ansvarar för krematorieverksamheten. Utöver den obligatoriska begravningsverksamheten, som finansieras med begravningsavgiften, skall utskottet även erbjuda gravrättsinnehavare service i form av gravskötsel och andra arbeten på gravplatserna.

Kyrkogårdsutskottet 2014-2017

Ledamöter

Sten Grack (FISK - Fria liberaler i Svenska kyrkan), ordförande
Ulla-Britt Persson (BA - Borgerligt alternativ), vice ordförande