Krematorietekniker till Nacka församling

Söker du en omväxlande roll i en intressant verksamhet där du dagligen får möjlighet att göra skillnad? Vill du arbeta med en viktig samhällsfunktion, trivs när du får stort eget ansvar och är både tekniskt kunnig och har god servicekänsla?

Nacka församling söker ny kollega till Storkällans krematorium och hos oss  välkomnas du till en verksamhet som präglas av högt engagemang och samverkan.
Storkällans krematorium drivs av kyrkogårdsförvaltningen i Nacka församling och ligger i Älta på Storkällans begravningsplats.

Arbetsuppgifter
I rollen som Krematorietekniker kommer du att arbeta i en bred roll där du bl a hanterar drift, skötsel och underhåll av krematorieanläggningen. Du hanterar administrativa uppgifter, som registrering i kremationsjournaler och arbetar serviceorienterat och professionellt i kontakt med begravningsbyråer, anhöriga och övriga besökare. 

Dina arbetsuppgifter omfattar bland annat:
• Drift, skötsel, löpande tillsyn och underhåll av krematorieanläggningens processer, krematoriets inventarier och fastighet.
• Utföra kremationer och övervaka kremering, rökgaskylning och rening med tillhörande hantering av aska och urnor.
• Kremationsadministration, avläsning och inmatning i systemregister vid ärendehantering av avlidna.
• Kontakter med begravningsbyråer och anhöriga.
• Kontakter med begravningsbyrårepresentanter som levererar kistor med avlidna till Storkällans krematorium.
• Att vara kapellvaktmästare vid begravningsceremoni i Storkällans kapell.
 
Som Krematorietekniker har du din arbetsplats i lokalerna vid Storkällans begravningsplats och tillsammans med dina kollegor hantera du den dagliga verksamheten.

Kvalifikationer
Den vi söker har en för rollen relevant teknisk bakgrund, gärna utbildning i kremationsteknik eller annan maskinteknisk yrkesutbildning, kombinerat med några års arbetserfarenhet, gärna i en krematorietjänst. Alternativt kan du ha arbetat som t ex drifttekniker vid värmeverk och kunskap om rökgasprocesser. Har du annan likvärdig teknisk bakgrund och ett stort intresse för att utvecklas inom en helt ny bransch, kommer du att få en ordentlig introduktion och utbildning.

Du behöver ha hög it-mognad och god datorvana eftersom anläggningen är utrustad med datorteknik. Som Krematorietekniker har du en myndighetsutövande roll och arbetsuppgifterna ställer höga krav på administrativ ordning, noggrannhet och säkerhet. I rollen är hög integritet viktig och du behöver vara van att hantera både information och människor på ett respektfullt sätt.
 
Du behöver ha B-körkort och vi ser gärna att du även har truckkort. Eftersom arbetet kan vara fysiskt krävande behöver du ha god fysik och vara händig. Du har även goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift och möjlighet att starta arbetsdagen på plats klockan 7:00. 

Som person är du trygg, positiv och respektfull. Du har lätt för att möta människor och agerar på ett ansvarstagande och lösningsorienterat sätt. Du är van att arbeta självständigt, har ett strukturerat arbetssätt och ser god service som en självklarhet. Du behöver vara van att prioritera och kunna omprioritera vid behov, samt arbeta proaktivt och få saker ur händerna. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Om Nacka församling och Storkällans begravningsplats
Storkällans krematorium och kapell ligger i en ståtlig byggnad inbäddad i vacker tallskog på Storkällans begravningsplats i Älta och drivs av kyrkogårds­förvaltningen i Nacka församling. Kyrkogårdsförvaltningen bedriver sin verksamhet på uppdrag av staten och för alla invånare.

Vi arbetar med miljö- och hållbarhet ur alla aspekter, från fossilfritt bränsle till bikupa på kyrkogården och god arbetsmiljö. 

Nacka församling strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenhet, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. Församlingen är en värdestyrd verksamhet där vi delar synen på människors lika värde och dagligen arbetar för att göra skillnad för människor.

Sista ansökningsdag: 20 november 2022
Ansökan ställs till Randstad via hemsida >>>

Urval och intervjuer kommer att ske löpande, ansök därför gärna så snart som möjligt.

För information:
I denna rekrytering samarbetar vi med Randstad. 
Kontakta Lotta Carlsson på telefon 073 075 23 25 för mer information.