Konfirmander klädda i vita kåpor under en grönskande jasminbuske.
Foto: Carola Boqvist

Här finns all information du behöver.

Konfirmationstiden handlar om att upptäcka mer om världen & människor, liv & död, ont & gott, rätt & fred, kärlek & tro – tillsammans! I tonåren har vi viktiga tankar om meningen med livet eller framtiden och konfirmationen blir en möjlighet att tillsammans med engagerade ledare växa i sig själv och i sina perspektiv!

Under kommande år kommer vi att arbeta inom det vi kallar 70 steg. Det betyder att ungdomarna själva är med och utformar sin konfirmandtid. Tillsammans med jämnåriga ungdomar, några år äldre ledare och vuxna medarbetare utforskar vi livet och tron på många olika sätt. Vi passerar genom ett antal temamånader som berörs genom film, samtal, lek, skapande och på andra sätt tillsammans. Som ungdom får du varje månad en hel buffé av olika aktiviteter där du kan välja det som intresserar och passar bäst i tid.

Allt det som finns i en vanlig konfirmandtid – läger, gudstjänster och undervisning finns med, men också möjligheten att praktiskt finnas med i församlingens arbete. För några år sedan var det till exempel några konfirmander som fastnade för att laga mat till barnfamiljer i våra familjegudstjänster. Några saker gör vi tillsammans allihop, men det mesta är fritt att välja bland.

Ta chansen att genom de 70 stegen få möta dig själv, varandra och tron genom hisnande upplevelser, trevliga människor och unga ledare. Ta dig an att fundera över livets stora frågor.

Läs vår inbjudan till Konfirmand Mariestad 2022-2023 här!

Konfirmationen sker under våren 2023.
För mer information kontakta Ulrika Keidser Flygare: 0501-39 05 31.

När: 30 augusti kl. 18.00
Var: Marieholmskyrkan
Ingen föranmälan behövs
Vi bjuder på mat och berättar mer om att konfirmeras i Mariestads församling.

Anmäl dig via mail till ulrika.keidserflygare@svenskakyrkan.se

Vi vill veta:

• Namn