Lunds stift Besöksadress: Kraftstorg 12 B, 22350 LUND Postadress: Box 32, 22100 LUND Telefon: +46(46)155500 E-post till Lunds stift Webbplats

Sexuella trakasserier och Svenska kyrkans ansvar

Alla människor har rätt att bli bemötta med respekt. Ingen har rätt att utnyttja en annan persons tillit för att tillfredsställa sina egna känslomässiga behov. Detta gäller överallt, även inom kyrkan.

Där människor möts kan det som inte får ske ändå ske. Svenska kyrkan vill ta sitt ansvar för detta och stödja den som har blivit utsatt för övergrepp i kyrkliga miljöer; barn, ungdomar, vuxna.

Behöver du någon att tala med?
Inom kyrkan finns ett nätverk av kontaktpersoner, två i varje stift, som lyssnar, ger stöd till egna beslut och som kan förmedla kontakter till myndigheter och organisationer.

Du kan vända dig till kontaktpersonerna med tankar och funderingar kring det du själv upplevt eller sådant som du sett och hört och som fått dig att reagera.

Kontaktpersoner: sexuella trakasserier

Som Lunds stifts kontaktpersoner har vi tystnadsplikt. Har du funderingar, tvivel eller misstankar kring sexuella trakasserier eller övergrepp är du välkommen att kontakta oss.

Mats Berg
administrativ chef, S:t Staffans församling

Eva Wulff
stiftskonsulent i Lunds stift