Other languages with Google Translate

Lunds stift Besöksadress: Kraftstorg 12 B, 22350 LUND Postadress: Box 32, 22100 LUND Telefon: +46(46)155500 E-post till Lunds stift

Egendomsnämnden i Lunds stift

I Lunds stift har stiftsfullmäktige beslutat att delegera förvaltningen av prästlönetillgångarna jord, skog och fondmedel till en egendomsnämnd. Egendomsnämnden består av sju ledamöter och fem ersättare.

Till sitt förfogande för den fortlöpande förvaltningen har egendomsnämnden personal knuten till stiftets avdelning för egendomsförvaltning.

Chef för avdelningen är Katarina Hallenborg. Övriga anställda är en skogsförvaltare, en skogvaktare, fyra skogsarbetare, två jordbruksförvaltare, en ekonom, två förvaltningsassistenter samt en jurist.

Ordinarie ledamöter i egendomsnämnden

Anneli Kihlstrand (C), ordf
Claes Block (S), 1:e vice ordf
Ulla Malmgren (BA), 2:e vice ordf
Monica Molin (S)
Hans Johansson (S)
Christer Larsson (POSK)
Jan-Åke Isaksson (SD)

Ersättare i egendomsnämnden

Christer Florén(S)
Siv Bildtsén (MPSK)
Sune Carlsson (POSK)
Hans-Åke Jönsson (C)
Stefan Borg (SD)

S: Arbetarepartiet-Socialdemokraterna, BA: Borgerligt alternativ, C: Centerpartiet, MPSK: Miljöpartister i Svenska kyrkan, SD: Sverigedemokraterna, POSK: Partipolitiskt obundna Svenska kyrkan, FK: Frimodig kyrka, KR: Kristdemokrater i Svenska kyrkan, ÖKA: Öppen kyrka – en kyrka för alla.

Mötestider egendomsnämnden

Egendomsnämnden sammanträder klockan 10.00-12.00 följande datum 2018:

• 4 september
  • 9 oktober
  • 4 december

Samt följande datum 2019:

• 5 februari
  • 2 april