Förbud mot allmänna sammankomster med fler än 50 personer

Nyhet Publicerad

Från och med söndag den 29 mars får allmänna sammankomster och offentliga tillställningar ha max 50 deltagare. Beslutet fattades av regeringen under fredagen (27 mars).

Sedan tidigare gällde en begränsning för 500 personer vid offentliga sammankomster, men detta ändras nu till 50 efter en begäran från Folkhälsomyndigheten. Orsaken är att begränsa smittspridningen av coronavirussjukdomen covid-19.

Ytterligare råd från Folkhälsomyndigheten om exempelvis dop, begravningar och kollektivtrafik gällande beslutet kommer på måndag. Vad detta rent konkret kommer att innebära för begravningar ber vi därför att få återkomma till. 

Vi önskar dock att begravningar ska genomföras, i stället för att skjutas upp, trots coronaviruset. Det är t.ex. möjligt att hålla begravningsakten utomhus på vår uteceremoniplats i nära anslutning till S:t Olofs kapell, eller att bara ha de närmaste anhöriga närvarande.

Risken är annars att det kommer att blir ont om begravningstider längre fram om många ceremonier skjuts upp, och att det därmed också kan bli problem med förvaring av stoft. 

Vill du läsa mer om beslutet samt om covid-19 så hänvisar vi till krisinformation.se samt Folkhälsomyndigheten.