Foto: Lina Wingqvist

Länsmansgårdens kyrka

Länsmansgårdens kyrka är en öppen och trygg plats som bjuder in till fördjupade möten med dig själv, med andra, och med Gud.

Vill du vara med och bidra till en trygg stadsdel? Välkommen att engagera dig ideellt i kyrkan! Ta en titt på våra verksamheter. Integration och möten över gränserna är viktiga ledord för oss i kyrkan. Hit är du välkommen oavsett kön, sexuell läggning, bakgrund eller åsikt.

Kyrkan och torget är en plats där många passerar. Passa på att titta in i kyrkan någon dag! Här arbetar diakon, präst och musiker. Dessutom finns många frivilliga som gör ett fantastiskt arbete. Kanske vill du bli en av dem? Eller så kan du komma och bara vara med.

Besöksadress Länsmansgårdens kyrka

Länsmansgårdens kyrka (länk till karta)
Klimatgatan 1, 418 40 Göteborg
Hållplats: Temperaturgatan (spårvagn) eller Länsmanstorget (buss)

Tillgänglighet

Se information om tillgänglighet för personer med funktionsvariationer i Länsmansgårdens kyrka i Tillgänglighetsdatabasen (länk).

Det händer i Länsmansgårdens kyrka

Kyrkan är full av verksamhet. Kom in och upptäck något nytt. Här finns bland annat barnverksamheten Musikateljén, öppna förskolan Liten & Stor och bibelgrupp.

Om Länsmansgårdens kyrka

Länsmansgårdens kyrka på Länsmanstorget byggdes 1972 och ersatte då den vandringskyrka som hade legat i Länsmansgården sedan mitten av 1960-talet.

Utforska Länsmansgårdens kyrka 360⁰

Ta en digital rundtur med audioguide i Länsmansgårdens kyrka! Sätt på ljudet om du vill lyssna till informationen om kyrkan.

Personal i Länsmansgårdens kyrka

Kontakta oss med frågor mellan himmel och jord.

Hyr lokal i Länsmansgårdens kyrka

I Länsmansgårdens kyrka finns en praktisk och trivsam församlingssal som du kan hyra.

Digitalt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med vad som sker i Lundby församling! Prenumerera på Lundby församlings nyhetsbrev.

Anmäl dig här!

Kalender

I kalendern kan du se vad som händer i Lundby församling dag för dag - från fikastunder och gudstjänster till större konserter och verksamheter för alla åldrar. Öppet för alla. Välkommen!

Gudstjänstkalender

Här hittar du en gudstjänstkalender. Du kan också läsa mer om de olika gudstjänsterna som firas i Lundby församling.

Konsertprogram

Välkommen på konsert! Ta del av körsång, storslagna symfonier, konserter för barn och mycket mer. Här samlas information om de konserter som arrangeras i Lundby församling.

Det händer i kyrkan

Här hittar du församlingens alla grupper och aktiviteter. Församlingen är stor och utbudet är brett – och här finns plats för dig!

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan oavsett vem du är. Här finns en plats för dig. Det är enkelt att bli medlem!

En hållbar kyrka

I Lundby församlings solidariska arbete ingår även omsorg om skapelsen. Församlingen är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.

Manifestation Stärka Banden mellan kyrka och moské, 2015.

Om församlingen

Lundby församling ligger på Hisingen i Göteborg och är en del av Kristi världsvida kyrka. Församlingen är en gemenskap som delar evangeliet i tro och liv, i en av Sveriges snabbast växande storstadsmiljöer.