Norra Nöbbelövs församling Besöksadress: Nöbbelövsgården, Nöbbelövs bygata 3, 22653 LUND Postadress: Box 1096, 22104 LUND Telefon:+46(46)718700 E-post till Norra Nöbbelövs församling

Vigselplaner?

Bekräfta er kärlek till varandra och skapa ett minne för både släkt och vänner!

Två människor har bestämt sig för att leva tillsammans. I vigselgudstjänsten får de, inför Gud och alla de som samlats i kyrkan, ofta många släktingar och vänner, bekräfta sin vilja att leva tillsammans. Vigselgudstjänsten är en symbolhandling där de två tydligt får säga Ja, till varandra. Vi får tillfälle att fira kärleken, både brudparets kärlek till varandra och Guds kärlek till människorna och skapelsen. Tillsammans ber vi för de två, vi ber att Gud ska vara med i äktenskapet, inte bara här i kyrkan utan varje dag i deras liv tillsammans. I ljusa tider och i mörka tider. I nöd och lust.

Hur går det till?
Innan man gifter sig måste man ansöka om hindersprövning, det gör man på sitt lokala skattekontor.https://www.skatteverket.se/privat/folkbokforing/aktenskappartnerskap/forevigselnhindersprovning.4.76a43be412206334b89800020477.html

Boka in kyrkan ni vill vara i, det görs till den gemensamma expeditionen i Lund
(se faktaruta)

Brudparet och prästen träffas en gång innan vigseln och talar om vigselgudstjänstens utformning.

Samtal med musikern i församlingen som kan hjälpa till med förslag på musik och psalmer.

Välsignelse över borgerlig vigsel
De som gift sig borgerligt kan vid ett senare tillfälle be om välsignelse över sitt äktenskap. Välsignelseakten utformas då ungefär som en vanlig vigselceremoni, men den juridiska delen utelämnas.

Vigsel i utlandet
Vill man gifta sig eller välsignas i en annan kyrka än i sin hemförsamling, kontaktar man den kyrkans församlingsexpedition. Det gäller också om man vill gifta sig eller välsignas i Svenska kyrkan i utlandet.

Har du frågor!
Ni välkommen att kontakta den gemensamma församlingsexpeditionen eller någon av prästerna i församlingen.

Kontaktuppgift - Prästerna

Prästerna
Anna Svensson Melin, Församlingsherde 046-718780, anna.s.melin@svenskakyrkan.se

Agneta Carlberg, komminister 046-718854. agneta.carlberg@svenskakyrkan.se

Kontaktuppgift FÖRSAMLINGSexpeditionen

Välkommen att ringa, mejla eller besöka församlingexpeditionen.
Besöks- och telefontider:
Måndag-fredag kl 10-14.