Norra Nöbbelövs församling Besöksadress: Nöbbelövsgården, Nöbbelövs bygata 3, 22653 LUND Postadress: Box 1096, 22104 LUND Telefon:+46(46)718700 E-post till Norra Nöbbelövs församling

Vill du döpa ditt barn

Dopet är vägen in i kyrkans gemenskap men det är också en gåva från Gud till var och en som döps. Gud bär och omsluter oss med sin stora kärlek.

Vad gäller vid dopet?
När ni bestämt er för att låta döpa ert barn inbjuds ni till samtal om dopets innebörd och om de praktiska förberedelserna för dopgudstjänsten.
Om ni bokar dop kommer den präst som ska döpa ert barn att ta kontakt med
er för ett samtal om innehållet i gudstjänsten och eventuella önskemål från er.
Svenska kyrkan har en ordning för dopgudstjänsten som innebär att vissa moment
ska finnas med. Som förälder har du möjlighet att vara med och påverka
innehållet i dopgudstjänsten.

När är det dop?
Dop är möjligt varannan lördag (jämna veckor) eller i söndagens högmässa. Det finns också möjlighet till dop utvalda söndagar efter högmässan.

Odöpta ungdomar som deltar i konfirmandarbetet döps före sin konfirmation.

Norra Nöbbelövs församling erbjuder också dig som vuxen men ännu inte är döpt, att genom undervisning om kyrkans tro, bekännelse och lära förberedas för dop i något som kallas en vuxenundervisning.

Boka dop
Vill du boka tid för ett dop ta kontakt med Lunds pastorsexpeditionen 046-71 88 88.

Boka lokal

Vill du boka in dopfest i Nöbbelövsgården kontakta expeditionen i församlingen på: 046-71 88 60.

Om ni vill veta mer om hur dopet går till eller om ni har andra frågor, hör gärna
av er!