Vill du döpa ditt barn

Dopet är en gåva från Gud till var och en som döps. Gud bär och omsluter oss med sin stora kärlek.

Välkommen till dop i Norra Nöbbelövs kyrka. Under våren, sommaren och hösten erbjuder vi även dop utomhus i den vackra trädgården mellan Norra Nöbbelövs kyrka och Nöbbelövsgården. Det går bra att låna församlingens utemöbler och tält om ni vill samlas en stund med vänner och familj efter dopet. Kontakta församlingsexpeditionen för mer information.

Hur går dopet till?
När ni bestämt er för att låta döpa ert barn inbjuds ni till samtal om dopet.
Den präst som ska döpa ert barn att ta kontakt med er för ett samtal om innehållet i gudstjänsten och eventuella önskemål från er.
Svenska kyrkan har en ordning för dopgudstjänsten som innebär att vissa moment
ska finnas med. Som förälder har du möjlighet att vara med och påverka
innehållet i dopgudstjänsten.

När är det dop?
Dop är möjligt varannan lördag (jämna veckor). Under sommarmånaderna erbjuder vi dop varje lördag.
Om ni önskar dop i vardagen - kontakta oss så kan vi ordna det.

Låna dopklänning
Norra Nöbbelövs församling har flera dopklänningar i olika storlekar till utlåning. Kontakta församlingsexpeditionen för mer info och boka.

Odöpta ungdomar som deltar i konfirmandarbetet döps före sin konfirmation.

Norra Nöbbelövs församling erbjuder också dig som vuxen men ännu inte är döpt, att genom undervisning om kyrkans tro, bekännelse och lära förberedas för dop i något som kallas en vuxenundervisning.

Boka dop
Vill du boka tid för ett dop ta kontakt med Lunds pastorsexpeditionen 046-71 88 88.

Boka lokal

Vill du boka in dopfest i Nöbbelövsgården kontakta expeditionen i församlingen på: 046-71 88 60. I nuläget har vi inte möjlighet att erbjuda dopkalas inomhus i Nöbbelövsgården. Men det finns möjlighet att låna våra utemöbler och tält, där ni kan samlas i samband med dopet. Kontakta församlingsexpeditionen så berättar vi mer!

Om ni vill veta mer om hur dopet går till eller om ni har andra frågor, hör gärna
av er!