Vill du döpa ditt barn

Dopet är en gåva från Gud till var och en som döps. Gud bär och omsluter oss med sin stora kärlek.

Välkommen till dop i Norra Nöbbelövs kyrka.

Hur går dopet till?
När ni bestämt er för att låta döpa ert barn inbjuds ni till samtal om dopet.
Den präst som ska döpa ert barn att ta kontakt med er för ett samtal om innehållet i gudstjänsten och eventuella önskemål från er.
Svenska kyrkan har en ordning för dopgudstjänsten som innebär att vissa moment
ska finnas med. Som förälder har du möjlighet att vara med och påverka
innehållet i dopgudstjänsten.

När är det dop?
Dop är möjligt på lördagar. Om ni önskar dop i vardagen - kontakta oss så kan vi ordna det.

Låna dopklänning
Norra Nöbbelövs församling har flera dopklänningar i olika storlekar till utlåning. Kontakta församlingsexpeditionen för mer info och boka.

Odöpta ungdomar som deltar i konfirmandarbetet döps före sin konfirmation.

Norra Nöbbelövs församling erbjuder också dig som vuxen men ännu inte är döpt, att genom undervisning om kyrkans tro, bekännelse och lära förberedas för dop i något som kallas en vuxenundervisning.

Boka dop
Vill du boka tid för ett dop ta kontakt med Lunds pastorsexpeditionen 046-71 88 88.

Boka lokal

Vill du boka in dopkaffe i Nöbbelövsgården kontakta expeditionen i församlingen på: 046-71 88 60.

Om ni vill veta mer om hur dopet går till eller om ni har andra frågor, hör gärna
av er!

Dop utomhus

Visst kan man ha dop utomhus! Vi erbjuder dop i vår vackra trädgård mellan Norra Nöbbelövs kyrka och Nöbbelövsgården.

Brudkrona och Dopklänningar

Norra Nöbbelövs församling har en Brudkrona och två Dopklänningar att låna då ni har era vigslar och dop i Norra Nöbbelövs kyrka.