Kyrka och förskola-skola

Luleå domkyrkoförsamling samarbetar med skolorna inom församlingens gränser. Här kan du läsa om kyrka och förskola-skola, åk 0-7.

barn lek sandlåda
Bild: Josefin Casteryd

Svenska kyrkan erbjuder förskola och skola i Luleå domkyrkoförsamling en rad verksamheter för de olika årskurserna. Vi arbetar tillsammans med lärarna och i enlighet med läroplanen. Frågor om religion är något som redan finns hos många elever, varför vi kan och vill vara ett stöd för personalen vad gäller tros- och livsåskådningsfrågor.
Vi kan också hjälpa till vid kriser som kan uppstå i skolans miljö eller i skolans närhet och som påverkar och berör skolpersonalen och barnen.

Verksamheter som erbjuds  2017/2018

Den första julen

Med hjälp av drama eller dockor berättar vi om den första julen.

Förskolekonserter i kyrkorna

Vi sjunger tillsammans i kyrkan.

Förskoleklass

Upptäck kyrkan

Syftet är att barnen ska få upptäcka och utforska kyrkorummet.

Påsken

Vi berättar om påskens olika dagar och händelser.

Skola År 1-6

Liv och död

För årskurs 2 vid allhelgonahelgen. Syftet är att ge barnen möjlighet att uttrycka sina erfarenheter och frågor kring döden. Vad händer när någon dör? Hur känner man sig? Skillnaden mellan Allhelgona/Halloween.

Julvandring/Drama

För årskurs 3 (Björkskatan: Årskurs 1).

Vi bjuder in till en julvandring i kyrkan, där barnen får resa tillbaka i tiden till år 0. En möjlighet att få ta del av julens budskap med alla sinnen.

Bibelberättelser ~ En Röd tråd

För årskurs 4 och 5.
  … lär klassen bibelns berättelser och ger eleverna en känsla för hur dessa hänger ihop

… ger en bild av de bibliska ländernas geografi

… utmanar klassen med att tänka på ett sådant sätt att eleverna kommer ihåg det mesta och har kul under tiden

Påskvandring

För årskurs 6 på vårterminen. Vi bjuder in till en upplevelsevandring om påsken i kyrkan.

Skola År 7

Schyssta kompisar/Må bra

Lektionerna utgår från olika material, bland annat värderingsövningar. Syftet är att ha ett bra klimat i klassen, att vara en bra kamrat, men även att lära känna sig själv. Här samarbetar vi gärna även med skolhälsovården.

Kontakt

Till dessa kontaktpersoner kan du som är rektor eller pedagog i skolan vända dig för information och bokning:

Bodil Edenhagen

Ingalill Belander