Svenska kyrkans internationella arbete arbetar i nätverk världen över - i katastrofer, för ekonomisk rättvisa och sociala trygghetssystem, mot svält och för jordbruksutveckling och mycket mer.
Foto: Paul Jeffery /ACT /IKON

Internationellt arbete

Vill du vara med i Svenska kyrkans arbete för en rättvisare värld? Du kan bidra genom att ge gåvor och/eller ge av din tid. Läs mer om hur.

Nytt namn

Under 2019 bytte Svenska kyrkans internationella arbete namn och heter nu Act Svenska kyrkan.

Act står för Action by Churches Together. Vi samverkar med drygt 150 andra religiösa organisationer för att arbeta mot fattigdom, förtryck och orättvisor.

Blogg: Act Svenska kyrkan

Vi lever under samma himmel och har samma värde och rättigheter. Men beroende på var vi föds, eller vilket kön vi har, ser verkligheten olika ut. Tillsammans med kyrkor, organisationer och tusentals frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor, och agerar snabbt när katastrofen inträffar.

Pojke står på en soptipp och håller i en trasig boll.

Act Svenska kyrkan

Tillsammans med kyrkor, organisationer och tusentals frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor, och agerar snabbt när katastrofen inträffar.

Två flickor i 5 års åldern håller om varandra

Bli månadsgivare

Med en gåva varje månad kan du bidra till att fler barn får gå i skolan, att människor som flyr från krig får skydd och att fler kan ta sig bort från fattigdom. Som månadsgivare tar du ställning för människor som lever i utsatthet varje dag.

Engagera dig lokalt - för det globala

Vill du göra något handfast i kampen för en rättvisare värld? Ett sätt är att vara med i Internationella gruppen i Luleå domkyrkoförsamling.

"Vi vill göra världen till en bättre plats och vi börjar i det lilla." säger Anna Wallström när hon beskriver Internationella gruppen som hon är med i. Kontaktperson i gruppen är Susanne Palo, 0920-26 48 28, susanne.palo@svenskakyrkan.se.

Läs mer om hur Internationella gruppen arbetar och om hur du kan göra ifall du vill engagera dig.

Se även...

I församlingen finns fler grupper som på olika sätt arbetar för det internationella arbetet. Läs mer på sidan om ideella grupper och volontärer.

Se även möjligheter att engagera dig på mer global nivå.

 

Stickar.

Ideella grupper och volontärer

Det finns många sätt att hjälpa sina medmänniskor. Ett är att ställa upp som frivillig medarbetare i en församling. Frivilliguppdrag kan man göra allt från en gång per år till mer regelbundet. Man gör helt enkelt det man känner att man vill, orkar och kan. Alla kan bidra på sitt sätt!

Internationella gruppen

"Vi vill göra världen till en bättre plats och vi börjar i det lilla." säger Anna Wallström när hon beskriver Internationella gruppen som hon är med i.

Tre presentaskar ligger på ett bord. På askarna står orden mod, hopp och medmänsklighet. En gåva som gör skillnad.

Act Svenska kyrkans gåvoshop

Act Svenska kyrkans gåvoshop är fylld med gåvor och som förändrar liv. Ge bort en present till någon som går i pension, fyller jämnt, till brudparet eller istället för en blomma. En gåva som ger mod hopp och medmänsklighet.