Gudstjänsttider och öppettider i Örnäsets kyrka

Gudstjänsttider i Örnäsets kyrka hösten 2020:

Gudstjänst:
Söndagar kl. 11.

Morgonbön:
Onsdagar kl. 08.30

Kvällsgudstjänst:
Torsdagar kl. 18.30

Öppet för besök måndag-fredag kl. 10-14.

Varmt välkommen!

Läs mer om veckans program.

Förändringar i gudstjänstlivet med anledning av coronapandemin

Av hänsyn till människor som riskerar att bli svårt sjuka om de smittas och för att bidra till att sjukvården inte pressas för hårt, har gudstjänstfirandet i våra kyrkor förändrats under coronapandemin.
Från 1 november 2020 tillåter regeringen upp till 300 deltagare vid sittande tillställningar, förutsatt att man sitter med minst en meters avstånd från varandra (två personer i samma sällskap får dock placeras närmare varandra än en meter). Det ska även finnas förutsättningar för deltagarna att hålla avståndet från varandra under hela arrangemanget.
Beroende på respektive kyrkas storlek har Luleå domkyrkoförsamling därför satt olika gränser för max antal deltagare: Domkyrkan 150 personer, Örnäsets kyrka 120 personer, Mjölkuddskyrkan 100 personer, Hertsökyrkan 35 personer, Ljusets kapell 60 personer.

Läs om aktuella gudstjänster under Program.