För stora och små i kyrkorna

Läs om gudstjänster och mötesplatser som passar extra bra för barn och deras familjer.

Höstterminen 2019

Andreaskyrkan

Gudstjänst med tacokväll. Se predikoturer. Samarr: Equmenia.

Luleå domkyrka

Söndagsskola varje söndag kl. 11 under gudstjänsten. Från 8 september till 22 december.

Barnens kyrklördag 7 september kl. 11-15.

Levande julkrubba i domkyrkan på julafton kl. 11. Julspel om Jesu födelse. Kören Diskanten och ungdomskören medverkar. Vill du vara med i julspelet? Kontakta Ulrika Asp, tel. 0920-26 48 81, eller Sofia Marklund-Ehlin, tel. 0920-26 49 35.

Stjärnspelet, i gudstjänsten på trettondedag jul 6 januari kl. 11. Julspel om när de tre vise männen kommer till Jesusbarnet. Alla barn som vill, får vara med i stjärnspelet.

Hertsökyrkan

Gudstjänst med tacokväll fredagarna 20 september, 18 oktober och 29 november kl. 17. Anmäl senast fredagen innan till Ingela, 0920-26 49 15. Vuxen 50 kr, barn (upp till 18 år) äter gratis. Den 29 november är det barnbibelutdelning till fyraåringar. Föranmäl dig och barnet senast 22/11till 070-209 97 42. Ange i vilken kyrka bibeln ska hämtas.

Mjölkuddskyrkan

Lunchgudstjänst för liten och stor torsdagar jämna veckor kl. 10.30. Sopplunch efteråt. (30 kronor för vuxna, barn äter gratis)

Julvandring anpassad för de yngsta barnen, torsdag 28 november kl. 10.30. Sopplunch efteråt. (30 kronor för vuxna, barn äter gratis)

Örnäsets kyrka

Familjesöndag. Söndagsskola i Örnäsgården under gudstjänsten som börjar kl. 11. Kyrkkaffe och varmkorv efter gudstjänsten. Söndagarna 22 september och 27 oktober.

Adventsgudstjänst söndag 1 december kl. 11. Bibelutdelning* till 4-åringar, söndagsskola, fiskdamm, kyrkkaffe, med mera.
Bibelutdelningen: Föranmäl dig och barnet senast 22/11till 070-209 97 42. Ange i vilken kyrka bibeln ska hämtas.

Lucia för alla fredag 13 december kl. 18. Glögg och pepparkakor serveras. Försäljning av Fairtrade- och diakoniförsäljning.

Julfirande för alla åldrar, julafton 24 december i Örnäsets kyrka och Örnäsgården. Julfirandet börjar med julbön i Örnäsets kyrka kl. 11 och sedan står julbordet uppdukat i Örnäsgården, där firandet fortsätter med sång och musik och julklappsutdelning.

Enstaka veckor, t.ex. vid påsk och jul kan det regelbundna gudstjänstlivet se annorlunda ut. Du kan alltid läsa hur det ser ut just denna vecka i predikoturerna (i NSD och Norrbottens-Kuriren på fredagar), i appen Kyrkguiden eller på vår webb: www.svenskakyrkan.se/luleadomkyrko/program

Vårterminen 2020

Mjölkuddskyrkan

Lunchgudstjänst för liten och stor torsdagar udda veckor kl. 10.30, från 16 januari. Sopplunch efteråt. (30 kronor för vuxna, barn äter gratis)

Vägen till påsk torsdag 9 april kl. 10.30.

Mer information om vårens familjegudstjänster kommer.