Bibelsamtal

Få textsamlingar lyckas engagera läsare flera tusen år efter deras tillkomst. En sådan samling texter kallar vi för bibeln. Denna bok eller samling av böcker är helig skrift för såväl judar och kristna som muslimer – men förstås och tolkas olika.

Första tisdagen i månaden från september till april samlas vi i Lövestads församlingshem för gemensamt samtal om bibelns texter. Det behövs ingen föranmälan – titta bara i kalendern och kom.
En av anledningarna till att så många människor fortfarande läser bibelns berättelser beror på den kraft eller energi som finns i berättelserna. Att få läsa tillsammans med andra gör tolkningen än mer spännande och öppen.
Vill du veta mer finns det tre bra hemsidor på svenska: www.bibelsajten.nu, www.bibelsallskapet.se eller www.bibeln.se.