Nyheter

Nyheter från Linde bergslags församling.

Prenumerera via RSS

Tankar inför söndagen sänds digitalt

Publicerad

Kan du inte besöka kyrkan just nu, finns vi ändå med dig. Vi sänder digitalt inför söndagen. Här delar prästen Charlotta med sig av några tankar.

Råd vid dop, vigsel och begravning

Publicerad

Det finns i dagsläget frågor och oro kring hur gudstjänster och kyrkliga handlingar som dop, vigslar och begravningar hanteras och ska hanteras.

Utomhussång vid äldreboenden

Publicerad

På Skärtorsdagen besöker församlingen äldreboendena i Lindesberg för en stund av sång och musik, men eftersom det är stängt för besök kommer musiken att flöda från innergårdarna.

Digital bön från sjukhuskyrkan

Publicerad

Idag, tisdagen den 7 april sänds ännu en digital bön från sjukhuskyrkan i Linde bergslags församling.

Sjukhuskyrkan sänder bön

Publicerad

Det har blivit dags för en ny digital bön från Lindesbergs lasarett. Denna gång ledd av sjukhuspräst Cristina Åström.

Tankar inför söndagen

Publicerad

Digitala sändningar under våren kan även följas av dig som inte har eget Facebook-konto.

Många församlingar sänder digitalt

Publicerad

Linde bergslags församling är en av dem som sänder digitalt. Varje tisdag förmedlas böner och på fredagar sänds tankar inför helgens tema via nätet.

Vecka 17 i församlingen

Publicerad

Här är en översikt över det som händer i församlingen denna vecka, vecka 17.

Förändringar i verksamheten

Publicerad

Linde bergslags församling justerar verksamheten efter rekommendationer från Folkhälsomyndigheten. Det handlar om att förhindra smittspridningen av Covid-19, vilket fått kyrkoherden att fatta beslut om en rad förändringar.

Tisdagsböner med sjukhuskyrkan

Publicerad

Varje tisdag leder personal vid sjukhuskyrkan vid Lindesbergs lasarett en digital bön. Bönerna publiceras på Facebook och länkas härifrån församlingens hemsida så även du som inte har Facebook kan vara med.

Tankar inför söndagen sänds digitalt

Publicerad

Linde bergslags församling sänder digitalt med klockringning, psalmsång, orgelmusik och tankar varje fredag klockan 10 inför söndagens tema. Videon publiceras på Facebook och kan nås via länk från vår hemsida här nedan.

Gemensamma promenader i Guldsmedshyttan

Publicerad

Många passar på att träffas utomhus så här i tider av smittspridning. Det är lättare att hålla avstånd till varandra och man kan ändå umgås.

Vecka 19

Publicerad

Vandring i Järleåns naturreservat och i Guldsmedshyttan. Gudstjänst på söndag och digitala sändningar. Här är en översikt över det som händer i församlingen under denna vecka, vecka 19.

Utökade tider för kontakt med diakon

Publicerad

Behöver du komma i kontakt med en diakon? Vi har nu utökat telefontider till diakon Ellinor. Varje tisdag klockan 9-17 svarar hon i telefon eller på mejl. Du kan boka tid för att hämta eller lämna kläder på klädbiblioteket i Guldsmedshyttan, eller för att bara prata om din situation.

Lekmannaledda gudstjänster i Ramsberg

Publicerad

Söndagen den 17 maj och den 31 maj bjuds det in till lekmannaledd gudstjänst i Ramsbergs kyrka. Det är några församlingsbor som tagit initiativet, och hälsar alla som vill vara med hjärtligt välkomna. Du behöver inte bo i Ramsberg för att delta.

100 gravar du måste se - app lanseras

Publicerad

”Ge dig ut på äventyr i Lindesbergs kommun. Om du tar dig tid att utforska kyrkogårdarna kommer du snart befinna dig på en tidsresa." Nu lanserar kommunen en gratisapp. På söndag blir det invigning.

Uteserveringen öppen vid vårt café

Publicerad

Café S:t Mary med den mysiga fairtrade-butiken har nu öppnat sin uteservering. Välkommen att fika, äta lunch eller njuta en somrig glass!

Global bön i coronatider

Publicerad

Idag, torsdagen den 14 maj, ber vi tillsammans med troende världen över. Vi ber en global bön om coronapandemin.

Hur blir det i höst?

Publicerad

Hur blir det i församlingen i höst? Många ställer den frågan nu.

Prat– och handarbetsträff utomhus

Publicerad

Välkommen till en nya aktivitet i Guldsmedshyttan. Vi umgås utomhus med rekommenderat avstånd mellan varandra. Det blir ett sätt att umgås, handarbeta, fika och kanske promenera tillsammans.

Sommarorgel ersätter sommarkonserter

Publicerad

Som plåster på såren för församlingens inställda sommarkonserter publiceras kortare musikklipp på Facebook tre gånger under sommaren. Du kan se konserterna även om du inte själv har ett Facebook-konto.

Lekmannaledd gudstjänst varannan söndag

Publicerad

Varannan söndag bjuds det in till lekmannaledd gudstjänst i Ramsbergs kyrka. Det är några församlingsbor som tagit initiativet, och hälsar alla som vill vara med hjärtligt välkomna. Du behöver inte bo i Ramsberg för att delta.

Linde bergslags församling i  coronatider

Publicerad

Det har varit en annorlunda, och för många, en ovanligt tuff vår med ofrivillig isolering. Ingen har gått oberörd, och många mår dåligt av att inte få träffa familjen eller att umgås med vänner som man är van.

Kyrkan i Ramsberg blir fylld!

Publicerad

Vid kommande konfirmationsgudstjänster i Ramsbergs kyrka behöver församlingen kunna ge plats i första hand åt de närstående.

Marknadskonsert

Publicerad

Lindesbergs kyrka Fredag 25 september 14.00

Allhelgona i Covoid-19 tider

Publicerad

Efter hand som pandemin fortsätter påverkas både helg och vardag på nya sätt. Vi närmar oss Allhelgonatid, den helg då vi på ett särskilt sätt minns de nära och kära som vi saknar. Inte heller denna högtid kommer att vara oberörd av pandemins konsekvenser. I församlingen har vi nu planerat för hur vi ska kunna genomföra våra minnesgudstjänster inom de gränser som restriktionerna ger oss.

Konserten "Så går min korta dag"

Publicerad

Konserten "Så går min korta dag" Lindesbergs kyrka lördag 17 oktober kl. 17:00 Gratisbiljetter hämtas på S:t Mary Kingsgården

Digital adventsgudstjänst finns tillgänglig från 27 november 10.00

Publicerad

I år får vi inte mötas i kyrkan på 1 Advent men Se din konung kommer till dig Slå dig ned med en kopp kaffe, tänd ett ljus, sjung med i de älskade psalmerna och lyssna på budskapet om en Gud som kommer till dig, där du är. Digital adventsgudstjänst finns tillgänglig från 27 november 10.00

Adventskalender

Publicerad

Varje dag öppnas en ny lucka fram till Jesu födelsedag

Julen i Linde bergslags församling

Publicerad

I jul kan vi inte ses i kyrkan som vi brukar, men du kan gå in i kyrkan och tända ett ljus under juldagarna. Info kommer snart!