Nyheter

Nyheter från Linde bergslags församling.

Prenumerera via RSS

Johannespassionen

Publicerad

Johann Sebastian Bach. Lördag 24 mars Ramsbergs kyrka 18.00

Tomas Sjödin gästar LivingRoom

Publicerad

Onsdagen den 4 april kl. 19.00 i Församlingshemmet Lindesberg Pastor, föreläsare & författare talar utifrån sin bok

Föredrag om Karin Larssons textilkonst

Publicerad

Välkommen till Lindesbergs församlingshem torsdagen den 22 mars klockan 14 då författare Elisabeth Svalin Gunnarsson berättar om textilkonstnär Karin Larsson (född Bergöö).

Fruktbingo för fasteinsamlingen

Publicerad

Det blev stor uppslutning i Sockenstugan i Guldsmedshyttan när församlingen fredagen den 23 mars arrangerade fruktbingo.

Annorlunda historielektion

Publicerad

Kommunens fjärdeklassare fick under några dagar uppleva Bibelns berättelser om påsken genom ett skådespel.

Välkommen till oss i påsk

Publicerad

Vi står inför en traditionsrik helg. Påsken är kyrkans största helg, då vi firar att Jesus besegrar döden. Men vad vet du om de olika dagarna, exempelvis varför onsdagen före påsk kallas dymmelonsdag?

Många kom för att lyssna till Tomas Sjödin

Publicerad

Den som hittar sin plats tar ingen annans. Så lyder titeln på en av hans böcker, och det var också rubriken på det föredrag han höll i Lindesbergs församlingshem onsdagen den 4 april.

Vårkänslor! Konsert med Andra Ord

Publicerad

Den 5 maj bjuder vi in till konsert med församlingens kör Andra Ord. Biljetter säljs i vår S:t Mary-butik på Kungsgatan 29.

Mässa och nya kyrkohandboken firas i Guldsmedshyttan 20 maj

Publicerad

Söndagen den 20 maj erbjuder vi buss till Guldsmedshyttans kyrka från Vedevåg, Lindesberg, Morskoga, Ramsberg och Stråssa. Vi firar mässa men också lanseringen av den nya kyrkohandboken samt vår nya profil "Tillsammans unika",

Vi fikar Fairtrade

Publicerad

Den 7-9 maj är det Fairtrade-fikadagar. Vi inom Linde bergslags församling fikar naturligtvis Fairtrade-märkt i våra verksamheter och serverar alltid Fairtrade i församlingens café S:t Mary Kingsgården på Kungsgatan i Lindesberg.

Besök oss på LindeDagen

Publicerad

Linde bergslags församling dukar upp med kaffe och roliga aktiviteter på Strandpromenaden nedanför församlingshemmet i Lindesberg på LindeDagen den 16 maj 2018. Välkommen att umgås en stund med oss!

Kvällskonserter sommaren 2018

Publicerad

Här är programmet för sommarens kvällskonserter. Åtta tisdagar under sommaren arrangeras konserter i Linde bergslags församlings regi klockan 19.

Välkommen på sillunch

Publicerad

Sill hör sommaren till! Den 19 juni arrangerar Linde bergslags församling en sillunch med sommarmusik till.

Församlingsresan är fullbokad

Publicerad

Församlingsresan till Karlstad och Lars Lerins museum är fullbokad. De som inte fått besked om att de är anmälda står på reservlista och kommer att meddelas detta inom de närmaste dagarna.

Fullbokad församlingsresa

Publicerad

Församlingsresan den 25 augusti till Lars Lerins konstmuseum i Karlstad är fullbokad. De som inte fått besked om att de är anmälda står på reservlista och kommer att meddelas detta inom de närmaste dagarna.

Personal inom vården på Stilla dagar

Publicerad

I samarbete med Närsjukvårdsområde norr arrangerar sjukhuskyrkan under våren tre Stilla dagar för personal inom vården. Det bjuds på ett axplock av aktiviteter som Svenska kyrkan har såsom meditation och pilgrimsvandring.

Sommarläger för barn 7-12 år

Publicerad

Vid tre tillfällen under sommaren arrangerar Linde bergslags församling dagläger, först i Lindesberg, därefter i Ramsberg och sedan i Guldsmedshyttan. Du kan vara med på alla om du vill. Det kostar inget, men du behöver anmäla dig. Se affischen för datum och teman.

Friluftsgudstjänst vid Jönshyttan

Publicerad

Det har blivit en kär tradition att samlas för en friluftsgudstjänst i Jönshyttan utanför Storå. På söndag den 17 juni är det dags igen.

Växelnumret ur funktion

Publicerad

För närvarande fungerar inte växelnumret till Linde bergslags församling på grund av växelbyte.

Vi stänger klockan 12 den 21 juni

Publicerad

På torsdagen den 21 juni stänger församlingshemmets expedition klockan 12. Välkommen åter på måndag den 25 juni!

Flöjt- och körkonsert i Guldsmedshyttan

Publicerad

Det har blivit dags för årets andra sommarkonsert i våra kyrkor. Denna gång gästas Guldsmedshyttans kyrka av Bertil Westergren på flöjt samt de lokala körerna Angelit och Högtidskören.

Friluftsgudstjänsten i Bäckegruvan tioårsjubilerar

Publicerad

Söndag 5 augusti kl. 16.00 är det 10-årsjubileum för friluftsgudstjänst i Bäckegruvan, Gammelbo. - Det är en lite annorlunda friluftsgudstjänst som arrangeras för att byns och den forna baptistförsamlingens verksamhet, som upphörde för mer än 40 år sedan, inte ska falla in i glömskans töcken, berättar Maria Lagerman.

Upptakt för vävintresserade

Publicerad

Är du intresserad av att väva? Välkommen på upptaktsträff inför höstsäsongen måndag den 27 augusti klockan 14.

Konfirmation!

Publicerad

Konfirmationen ger minnen för livet.

Grötlunch avslutar terminen

Publicerad

Från den 18 september har frivilliga serverat soppa på tisdagar. Nu, elva veckor senare, avslutas tisdagsluncherna med gröt.

Bibelstudier och Tro & liv-grupp startar

Publicerad

Höstens verksamheter drar nu igång efter uppehållet. Under september startar bland annat bibelstudier i Lindesbergs församlingshem, två grupper så du kan välja dag- eller kvällstid, samt en grupp vi kallar Tro & liv.

Marknadskonsert i Lindesbergs kyrka

Publicerad

På marknadsfredagen den 21 september bjuder Linde bergslags församling på en marknadskonsert. Dessutom finns vi ute på Koppgatan med ett bord där vi erbjuder varor från S:t Mary-butiken, aktiviteter och gemenskap.

Stefan Einhorn gästar LivingRoom i oktober

Publicerad

Den 24 oktober är det dags för en ny föreläsning i LivingRoom. Då kommer professor Stefan Einhorn att tala utifrån sin bok Konsten att göra skillnad.

Fel på församlingens växel

Publicerad

Just nu kan man inte ringa till Linde bergslags församling. Felsökning pågår. Om du behöver komma i kontakt med församlingen, skicka då ett meddelande till linde.bergslags.forsamling@svenskakyrkan.se

Stefan Einhorn gästar LivingRoom

Publicerad

Välkommen på LivingRoom, den rad av föreläsningar som Linde bergslags församling arrangerar. Den 24 oktober kommer Stefan Einhorn, en välkänd föreläsare, att gästa Lindesbergs församlingshem.

Välkommen att fira jul med oss!

Publicerad

Vill du fira jul i en större gemenskap? Varmt välkommen till församlingshemmet i Lindesberg den 24 december.

Andra Ord ger julkonsert

Publicerad

Lördagen den 1 december sprider Linde bergslags kör Andra ord riktig julstämning. Detta på en konsert i Lindesbergs kyrka.

Musikkår och Luciatablå i Guldsmedshyttans kyrka

Publicerad

På tredje advent, den 16 december, gästar Guldsmedshyttans musikkår traditionsenligt kyrkan med stämningsfull julmusik. Solist är Linda Nordin Johansson, och dessutom bjuds på en liten Luciatablå.

Almsjuka har drabbat flera träd

Publicerad

Två av kyrkbackens almar har sågats ned. De har drabbats av almsjuka liksom flera andra almar på församlingens mark.

Nyckelharpa på julbön

Publicerad

Julbönen i Lindesbergs kyrka gästas av musiker Jeanette Lindmark med nyckelharpa.

Ändrade öppettider kring jul och nyår

Publicerad

Som vanligt händer det mycket i våra kyrkor kring storhelgerna, och vi finns på plats de flesta dagar för att fira julen på traditionellt sätt. Däremot förändrar vi öppethållandet vid församlingens expedition under mellandagarna.

Nyårskonsert med Akvileja

Publicerad

Damkören Akvileja i Lindesberg ger på nyårsdagen en konsert i kyrkan med tema Bara Benny Andersson.