Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Glutenfria fjällkyrkobullar

Här hittar du receptet för att baka glutenfritt:

Deg:

250 g smör eller margarin
1 l mjölk
2 påsar torrjäst
25 dl (1,25 kg) glutenfri mjölmix (spara lite till utbakningen)
2 msk Fiberhusk (låt svälla i lite av mjölken innan arbetet med degen)
2 dl strösocker
1 tsk salt
1 tsk hel kardemumma – mortlas 

Fyllning: 250 g smör eller margarin 4 dl florsocker 1 ½ msk äkta vaniljsocker 

Pensla bullarna som vanligt innan gräddning, men hoppa över pärlsockret. Pensla istället de nygräddade bullarna med smält smör och doppa i kanelsocker!

Pensling: 1 ägg 1 krm salt 1 tsk vatten 

Så här gör du: Börja med degen. Smält smöret och häll i mjölken, värm till 40 grader. Blanda ihop mjölmix, torrjäst, socker, salt och kardemumma i degbunke. Häll smöret och mjölken i degbunken med mjölblandningen, arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under duk i ca 40 minuter. 

Blanda fyllningen. Mjukgör smöret i mikro. Häll i flor- och vaniljsocker och vispa ihop med elvisp. Ta ur degen ur bunken och dela den i två delar. Kavla en i taget till en stor rektangel ca 50x30 cm. Bred ut hälften av fyllningen och ta tag på ena långsidan och vik på mitten. Skär ca 2 cm breda remsor och snurra till en bulle. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper: Låt jäsa under duk i ytterligare ca 40 minuter. 

Pensling. Vispa ihop ägg, salt och vatten. Pensla bullarna och strö på pärlsocker. 

Grädda bullarna i 225-250 grader ca 10-15 minuter tills bullarna har fin färg. 

Tips!! 
Om det är svårt att se om bullarna är tillräckligt gräddade, ta en stekspade och titta under. Gyllenbrun färg = klara!