Knivsta pastorat Besöksadress: Häradsvägen 2 B, 74142 KNIVSTA Postadress: Box 23, 74121 KNIVSTA Telefon:+46(18)341040 E-post till Knivsta pastorat

Diakoni

Svenska kyrkans sociala arbete kallas diakoni. Vi finns till för dig och dina tankar och funderingar. Det finns hopp, även när det är som mörkast. Här finns det alltid någon som vill lyssna. Svenska kyrkan finns till för att stödja dig.

Genom diakonin finns vi till för dig som enskild person och/eller för par och familjer. Behoven och orsakerna, för att uppsöka diakonin, kan se olika ut; ensamhet, få hjälp att sortera tankar och känslor, skilsmässa, sjukdom, förlust av en nära anhörig och/eller vän, upplevelse av meningslöshet i tillvaron.

Vi erbjuder dig kostnadsfria enskilda samtal. Vi erbjuder också samtal till dig/er som lever i en gemensam parrelation. Vi erbjuder också andra former av stöd, ex. hembesök.

Genom diakonin inbjuder vi även till gemensam verksamhet där du blir sedd och bekräftad; ung som gammal!

Nattetid kan du ringa 112, när det är akut, och be att få tala med jourhavande präst.

För dig som har mist en nära anhörig anordnar Knivsta pastorat samtalsgrupper två gånger per år. Välkommen att höra av dig om du vill delta, till diakon Johanna Wilhelmsson Gillgren, tel: 018-34 68 12, mail: Johanna Wilhelmsson Gillgren.

Du är varmt välkommen att höra av dig till någon av oss diakoner eller präster!

Karin Andersson

Komminister