Other languages with Google Translate

Karlstads pastorat Besöksadress: Västra Kyrkogatan 3-5, 65224 KARLSTAD Postadress: Västra Kyrkogatan 5, 65224 KARLSTAD Telefon:+46(54)141400 E-post till Karlstads pastorat

Meditation

Välkommen att pröva meditationens väg, att dela tystnad och stillhet. Torsdagar 19.00-20.00, Domkyrkan. Från 10 januari till 23 maj. OBS: Ingen meditation 18 april (Skärtorsdagen)

Metoden vi använder kallas objektlös djupmeditation. Vi använder inga bilder eller ord utan vår sittställning och vår andning hjälper oss att finna vilan och den uppmärksamma närvaron, det som också kallas mindfulness. 18.30 är det introduktion för nytillkomna.

När kristna munkar kring förra sekelskiftet kom i kontakt med zen­buddistiska munkar i Japan, upptäckte de stora likheter i sitt andakts­liv och tog intryck av den japanska zaZEN-metoden. Ur detta möte växte den meditationsform som vi i dag praktiserar i Domkyrkan och vid universitetet.

Målet med meditationen är att vi ska kunna koppla loss från vardagens stress och tankeflöde. Att meditera är ett sätt att nyktra till och låta saker sjunka undan.

Meditationsgruppen i domkyrkan samlas torsdagar 19.00-20.00. De som är nya är välkomna 18.30 för introduktion. Samtal och fika efteråt första torsdagen i månaden. Meditationsgruppen vid universitetet träffas tis- och torsdagar 16.30-17.30, rum 3c 304. Introduktion för nya sker tisdagar 15.30.

Kontaktperson: Cecilia Hardestam 054-14 15 32 eller 0767-661532.

Har du aldrig mediterat förut? I domkyrkan är det introduktion för nya varje torsdag en halvtimme före den börjar.