Öppen kyrka för ljuständning och samtal

Under Coronatiden finns kyrkorna öppna för ljuständning, samtal och personlig andakt. Här hittar du öppettiderna som gäller i sommar.

Att få komma till kyrkorummets stillhet kan vara tröstande och lugnande för själen. Du är varmt välkommen att tända ljus, sitta ner och ha en lugn stund.

Vi kommer att försöka att ha personal på plats så ofta det är möjligt så det finns någon att samtala med också.

Tänk på att förändringar kan ske, håll gärna koll i kalendern, i appen kyrkguiden eller på facebooksidorna där förändringar skrivs ut.

Domkyrkan

Mån-fred 9.00-16.00
Torsdag 9.00-19.00
Lördag 10.00-16.00
Söndag 10.00-18.00

"Förbön i kristider" i Domkyrkan, specialinsatta andakter med musik, förbön och ljuständning. Dagligen fram till den sista april. Vardagar kl 12.00 och lördag och söndag kl 10.00.

Norrstrandskyrkan

Öppet i samband med gudstjänster och andra evenemang. Titta i kalendern för att se när det är.

Kronoparkskyrkan

västerstrandskyrkan

Under sommaren är kyrkan öppen i samband med våra verksamheter utomhus och gudstjänster, se i kalendern.

Alster-Nyedsbygdens församling

Öppet i kyrkorna samband med gudstjänster.

Alsters kyrka kommer att vara öppen i samband med sommarcaféet kl 11-16, följande dagar: 23-26/6, 29/6-3/7 och 6-9/7.

Om du önskar besöka någon av församlingens kyrkor på annan tid, kontakta någon av vaktmästarna på telefon så ordnar vi det.
Lars Johansson, 054-141918
Lena Johansson, 054-141510

väse-fågelviks församling

Vi lägger ut på sociala medier när våra kyrkor är öppna och tillgängliga. Önskar ni komma in våra kyrkorum andra tider så är det bara att höra av sig till oss.

Behöver du någon att samtala med eller vill du komma i kontakt med Väse-Fågelviks församling så kommer vi att ha telefontid tisdag-fredag 13.00-15.00.

Vill du prata med någon på telefon? Expeditionen ser till så att du får kontakt med en diakon eller präst, numret är: 054-14 14 00, epost: karlstads.pastorat@svenskakyrkan.se.

barnens katedral/kroppkärrskyrkan

Öppettiderna börjar igen från 13/8 (må-to 9-15, fredag 9-12 och i samband med gudstjänst.)