Bortom en stor ljusbärare i smitt järn står en präst och talar till församlingen.
Foto: Linda Mickelsson /Ikon

Här hittar du alla möjliga olika typer av gudstjänster.

Upptäck kyrkan i appen Kyrkguiden

Med hjälp av Kyrkguiden kan du upptäcka mer än 3 000 kyrkor och platser. I kalendern finns gudstjänster, konserter och andra evenemang.

Läs mer om appen

Olika gudstjänster

I alla församlingar firas gudstjänst varje söndag (se kalendern ovan) och många vardagar också. Här nedan kan du läsa mer om olika gudstjänster och när du kan gå dit. Det ryms många ord, toner och känslor i alla dessa samlingar.

Taizémässa i Alster-Nyedsbygden

Alsters kyrka kl 18.30: tors 17 april Nyeds församlingshem kl 17.30: tors 11 april

Kvällsmässa, Domkyrkan

Torsdagar kl. 18.00.

Lunchmässa, Domkyrkan

Onsdagar kl. 12.00 i Domkyrkan.

Morgonmässa, Domkyrkan

Varje tisdag 8.15. Domkyrkan.

Sinnesrogudstjänster, Norrstrandskyrkan

Söndagarna: 28 januari, 25 februari, 24 mars, 28 april, 26 maj, kl 18.00. Sinnesrogudstjänst är en gudstjänstform som har utarbetats tillsammans med Tolvstegsrörelsen och som bygger på delande och helande.

Mässa med Hoppets gäng

En öppen gudstjänst med nattvard av och med unga med olika typer av funktionsvariation. Norrstrandskyrkan. Våren 2024: 25/2, 24/3, 28/4, 26/5 kl 11.00. Välkommen

Regnbågsmässa

Nattvardsgudstjänst för alla HBTQ-vänliga personer. Söndagar 18.30 Norrstrandskyrkan. Datum våren 2024: 11/2, 10/3, 21/4, 12/5. Välkommen!

Sinnesrobön, Domkyrkan

Tisdagar 12.00, Domkyrkan. Enkel och kravlös stund med musik, ljuständning och kort bön. Ett tillfälle att hämta kraft i vardagen.

Några tonårstjejer sitter och sjunger och spelar gitarr.

Ungdomsmässor i Västerstrandskyrkan

En mässa skapad av och med unga, med mycket musik, men som passar för alla åldrar. Svenska Kyrkans unga och Ungdomskören medverkar. 26/9, 24/10, 21/11, 5/12 kl 18.30 i Västerstrandskyrkan

Frälsarkransgudstjänster i Västerstrandskyrkan under våren

En gång i månaden klockan 18.00 firar vi Frälsarkransgudstjänst i Västerstrandskyrkan med utgångspunkt i Frälsarkransens pärlor, Livets pärlor.

Taizémässa i Alster-Nyedsbygden

Gudstjänster varje vecka

I Kronoparkskyrkan firar vi gudstjänst varje söndag kl 17.00. Här hittar du kalendern.

Gudstjänst med Små och Stora & Kyrksöndagar i Västerstrandskyrkan under hösten

Välkommen till en gudstjänst med barn och vuxna tillsammans! Gudstjänsten är lite kortare men dubbelt så innehållsrik! Kyrksöndagar ligger i direkt anslutning till gudstjänsten. Då kan man stanna kvar och delta i skojigheter, äta lunch, pyssla och fika tillsammans.

Kvällsmässa, Domkyrkan

Torsdagar kl. 18.00.

Lunchmässa, Domkyrkan

Onsdagar kl. 12.00 i Domkyrkan.

Morgonmässa med frukost, Norrstrandskyrkan

Sommaruppehåll. Start 6 september. OBS: Ny tid: kl. 9.00. Fira mässa tillsammans med oss onsdagar kl 9:00. Efter mässan bjuds det på frukost i Mariasalen. Varmt välkommen

Kors av glas i Kronoparkskyrkan.

Morgonmässa, Kronoparkskyrkan

Tisdagar 9.00 Kronoparkskyrkan. Vi börjar dagen med goda ord, bön och genom att fira nattvard tillsammans. Sista morgonmässan innan sommaruppehållet är 4/6. Varmt välkommen.

Bön och andakt

Morgonbön med frukost, Vikenkyrkan

Måndag, tisdag och torsdag kl. 10.00, Vikenkyrkan. På torsdagar deltar kören Sånglusten. Varmt välkomna.

Andrum - stilla stund

Onsdagar kl 11.50-12.00. Kom och sitt ner en stund i kyrkan innan lunchen. Vi samlas och bara får vara en stund under stilla musik. Efteråt äter vi soppa tillsammans. Sista gången för terminen är 29/5. Välkommen!

Ett papper med en bön sitter fast med snören i en ram av grenar.

Bönestund, Kronoparkskyrkan

Fredagar 10.30-11.00. En stund för bön och eftertanke i samband med våffelserveringen i Kronoparkskyrkan. Terminens sista träff är 31 maj. Varmt välkommen.

Lunchmusik, Domkyrkan

Välkommen in i kyrkan för sitta en stund och lyssna på vacker musik. Varje torsdag kl. 11.45 spelas klockspel följt av ca 30 minuters lunchmusik kl 12 i Domkyrkan. Klockspelsmusik ljuder också på lördagar kl. 13-13.10

Lunchmusik

Välkomna på lunchmusik i Katedralen, onsdagar jämna veckor. Musikprogrammet startar 12.00 och efteråt serveras det sopplunch i cafét. Start: 7/2