Bortom en stor ljusbärare i smitt järn står en präst och talar till församlingen.
Foto: Linda Mickelsson /Ikon

Här hittar du alla möjliga olika typer av gudstjänster.

Olika gudstjänster

I alla församlingar firas gudstjänst varje söndag (se kalendern ovan) och många vardagar också. Här nedan kan du läsa mer om olika gudstjänster och när du kan gå dit. Det ryms många ord, toner och känslor i alla dessa samlingar.

Taizemässa, Nyeds kyrka

13/10, 10/11 17.30 Nyeds kyrka

Taizémässa, Alsters kyrka

Onsdagar kl. 18.30, 7/9, 5/10, 2/11, 7/12. En kortare mässa med ljuständning och mycket sång. Varmt välkommen!

En präst ställer skålar med oblat på ett bord med nattvardskärl i silver.

Taizemässa, Vikenkyrkan

Kvällsmässa - gudstjänst med nattvard i Vikenkyrkan. 5/10, 2/11, 7/12 18.00.

Kvällsmässa, Domkyrkan

Torsdagar kl. 18.00.

Lunchmässa, Domkyrkan

Onsdagar kl. 12.00 i Domkyrkan.

Morgonmässa, Domkyrkan

Varje tisdag 8.15. Domkyrkan.

Gudstjänster med Hoppets gäng

En öppen gudstjänst med nattvard av och med unga med olika typer av funktionsvariation. Norrstrandskyrkan. Hösten 2022: 25/9, 30/10 och 4/12.

Morgonmässa, Norrstrandskyrkan

Nu är vi igång med onsdagsmässorna kl 8.30

Kors av glas i Kronoparkskyrkan.

Morgonmässa, Kronoparkskyrkan

Tisdagar 9.00 Kronoparkskyrkan.

Regnbågsmässa

Nattvardsgudstjänst för alla HBTQ-vänliga personer. 18.30 Norrstrandskyrkan, sista söndagen i månaden. Hösten 2022: 25/9, 30/10 Välkommen!

Änglar

Gudstjänst med Små och Stora i Barnens katedral

Välkommen till gudstjänst med vuxna och barn tillsammans. Det brukar vara mycket sång och musik, ibland drama eller besök. Gudstjänsten är lite kortare än vanligt men dubbelt så innehållsrik. Håll utkik på hemsidan för aktuell information.

Frälsarkransgudstjänst hösten 2022

En gång i månaden klockan 18.00 firar vi Frälsarkransgudstjänst i Västerstrandskyrkan med utgångspunkt i Frälsarkransens pärlor, Livets pärlor. Start 25/9

Gudstjänst med Små och Stora och Kyrksöndagar i Västerstrandskyrkan hösten 2022

Välkommen till en gudstjänst med barn och vuxna tillsammans. Gudstjänsten är lite kortare men dubbelt så innehållsrik! Kyrksöndagar direkt i anslutning till Gudstjänsten med Små och Stora då man kan stanna kvar och delta i skojigheter.

Bön och andakt

Ett papper med en bön sitter fast med snören i en ram av grenar.

Bönestund, Kronoparkskyrkan

Fredagar 10.30-11.00 Start 18 februari En stund för bön och eftertanke i samband med våffelserveringen i Kronoparkskyrkan.

Lunchmusik, Domkyrkan

Välkommen in i kyrkan för sitta en stund och lyssna på vacker musik. Varje torsdag kl. 11.45 spelas klockspel följt av ca 30 minuters lunchmusik kl 12 i Domkyrkan. Klockspelsmusik ljuder också på lördagar kl. 13-13.10

notblad

Lunchmusik i Barnens Katedral

Onsdagar 12.00. Efter lunchmusiken serveras soppa i cafét. Varmt välkomna! Start: 21/9

Morgonbön och frukost

Måndag, tisdag och torsdag kl. 10.00, Vikenkyrkan. Ordinarie tider från den 15 augusti. Varmt välkomna.