Foto: Anke Decker

Överstens festvåning -- konfessionslös lokal för avskedsceremonier

Från 1 maj erbjuder Kalmar pastorat en ny lokal för avskedsceremoni i annan ordning.

Alla som är folkbokförda i Sverige betalar begravningsavgift, vilket bland annat ger rätt att få tillgång till en lokal för avskedsceremoni.

För den som har varit folkbokförd inom Kalmar pastorat (de centrala delarna av Kalmar) finns tre lokaler att tillgå:  Skogssalen, Avskedsrummet på krematoriet och Överstens festvåning på flygplatsområdet (Hangarvägen 19).

Överstens festvåning har plats för upp till 100 deltagare (på grund av restriktioner våren 2020: tills vidare 50) och bokas hos Josefin Bohlin 070-8901960; e-post: josefin@overstensfestvåning.se 

Om man vill bjuda in till minnesstund i lokalerna efter ceremonin blir det en separat bokning som man avtalar med Överstens festvåning och bekostar själv. 

Foto: Anke Decker

Ingång till lokalen på Hangarvägen 19. Salen ligger en trappa upp -- hiss finns. Ramp för rullstol och rullator finns vid ingången på baksidan av byggnaden.

Trappuppgången, lokalen ligger en trappa upp. Foto: Anke Decker
Hallen i Överstens festvåning Foto: Anke Decker
Salen som används för ceremonier Foto: Anke Decker
Salen som används för ceremonier Foto: Anke Decker

Lokalen möbleras inför ceremonin med soffor utmed väggarna för de närmast anhöriga och stolar i den nedre delen för övriga -- eller på annat sätt enligt överenskommelse.

Överstens festvåning ligger på flygplatsområdet med parkeringsmöjligheter utanför huset. Kalmar Länstrafiks lokalbuss 402 stannar vid hållplatsen Kalmar Öland Airport mindre än 100 meter bort.

Foto: Anke Decker
 • Birgitta Linåker

  Birgitta Linåker

  Kyrkogårdsförvaltningen i Kalmar

  Chef för begravnings- och serviceverksamheten

  Mer om Birgitta Linåker

  Chef för begravningsverksamheten och serviceverksamheten med ansvar för Begravningslagen och planering av begravningsverksamheten