Foto: Niklas Johansson

Svenska Kyrkans Unga i Katterjaure, hösten 2020

Nyhet Publicerad Ändrad

För 6:e året i rad så packade vi våra ryggsäckar, lämnade vardagen och vandrade till Katterjaurestugan för att ha en helg full av fjälläventyr. Stugan, som vi hyrde av Svenska Fjällklubben, ligger ca 3 km från Katterjåkk bredvid sjön Katterjaure. Att lämna vardagen och leva ett enkelt liv med vår fina fjällvärld utanför dörren är något som uppskattas av både ungdomar och ledare.

Foto: Anita Fors

Genomgång inför lördagens dagstur. En stor del av helgen ägnades åt att öka medvetenheten och kunskapen om fjällmiljön. Dagsturen var anpassad så att alla kunde gå med, oavsett tidigare erfarenhet av fjällvandring.

Foto: Anita Fors

Vädret växlade från sol till moln och från regn till snö. Precis som det ska vara i fjällen.

Foto: Anita Fors

Vi stannade vid Katterjaures strand för att rasta och äta. Det smakar så otroligt gott med mat när man har fått röra på sig ordentligt.

Foto: Wilmer Bogdanoff

Efter lunchen gick flera av ungdomarna, tillsammans med Niklas, på en topptur till fjället Láirečorru.

Foto: Wilmer Bogdanoff

Det var en hel del snö där uppe.

Foto: Anita Fors

Att vistas i naturen är en helhetsupplevelse för både kropp och själ. Det är fint och stämningsfullt att avsluta kvällarna med en andakt. I andaktens stillhet får man möjlighet att samla sina egna tankar. Ljuständning och sång är stående inslag.

På söndag fm påbörjar vi vandringen tillbaka till Katterjåkk. Nöjda, glada och trötta efter en fin helg i vår vackra fjällvärld. Vi längtar redan tillbaka!                               

Tack Svenska Fjällklubben för i år!

Foto: Anita Fors