Foto: Lars Jarlemyr

Församlingsresa till Abisko 2022

Söndagen 4 september hade Jukkasjärvi församling inbjudit sina församlingsbor till en församlingsresa med buss till Abisko turiststation. Denna ligger i Abisko nationalpark och är Svenska Turistföreningens nordligaste boende, 250 km norr om polcirkeln. 

På Abisko turiststation firades gudstjänst i Storstugan och det passade att inleda med att sjunga psalm 179 "Morgon mellan fjällen". Gudstjänsten leddes av komminister Lars Jarlemyr och musiker Robert Pauker ackompanjerade psalmsången på den gamla medhavda tramporgeln med bravur. 
Övriga medverkande var kyrkvärd Urban Brändström samt diakon Inger Rauhala Öhberg. 

Lunch intogs efter gudstjänsten i restaurang "Kungsleden" på Abisko Turiststation. Genom restaurangens panoramafönster är det en magnifik utsikt över de fjäll som kallas Abiskoalperna, över fjället Nuolja samt ut över Abiskojokk och Torneträsk.

Efter att lunchen avklarats erbjöds deltagarna att följa med på ytterligare en liten tur längre norrut med bussen upp till Tornehamn och ett besök till Tornehamns kyrka. 
Kyrkan ligger ca 120 km från Kiruna och invigdes 13 september 1987 av dåvarande biskop Gunnar Weman. Lars Jarlemyr guidade deltagarna och berättade om kyrkan. 

Efter denna fina höstutflykt till Abisko och Tornehamn åkte resesällskapet hemåt till Kiruna igen, efter att ha prickat in en fin höstdag med soligt väder och vackra höstfärger i fjällbjörkskogen.

Foto: Inger Rauhala Öhberg
Foto: Inger Rauhala Öhberg
Foto: Inger Rauhala Öhberg