Foto: Olle Thoors

Fint besök från England hos Kiruna pastorat

Bishop Graham Usher, Norwichs stift i England, har varit på besök i Luleå stift under en tid. Han har rest tillsammans med biskopskaplanen Sally Theakston och deras resa har gått från Umeå i söder hit till Kiruna i norr tillsammans med stiftsadjunkt Maria Klasson Sundin.

Fr v stiftsadjunkt Maria Klasson Sundin, Biskop Graham Usher, kyrkorådets ordförande Lennart Lantto och biskopskaplanen Sally Theakston. Foto: Olle Thoors

Fredagen 10 juni mötte Kiruna pastorats kyrkorådsordförande Lennart Lantto upp sällskapet i strålande solsken. Natten innan hade gästerna haft en guidning i midnattssolen av komminister Lars Jarlemyr och sömnen efter detta hade varit kort men god.
Förmiddagen bjöd på utsikt i vindstilla solsken från Luossavaara över gruvområdet och Kirunas västra stadsdelar. 

Foto: Olle Thoors

Sedan gjordes en fotvandring i centrum genom miljöer vilka kommer att rivas.
Sista aktiviteten förde sällskapet till den nya stadskärnan för ett besök i Kiruna nya stadshus som sedan följdes av en välförtjänt lunch.

Eftermiddagen bjöd på kyrkobesök för gästerna, både i Kiruna och Jukkasjärvi kyrkor och till kvällen fick de mycket nöjda, (och lite trötta), stiga på nattåget och påbörja sin hemresa söderut.

Vandring genom kvarteret Ortdrivaren från 1961 ritat av arkitekt Ralph Erskine. Foto: Olle Thoors
Foto: Olle Thoors
Kiruna nya stadshus. Foto: Olle Thoors
I den stora entrésalen står ett konstverk av konstnären Lars-Levi Sunna. Foto: Olle Thoors
Foto: Olle Thoors
Foto: Olle Thoors