Arbetskretsarna i Vittangi församling på vårresa till Dalarna

"Den 30 maj påbörjades resan kl 07:00 från Vittangi församlingshem och vi som åkte för att få uppleva och inspireras av det vackra Dalarna kom från nästan alla byar i vår församling. Vårt första stopp var vid Jokkfall för fika och där var det redan vackert och vårgrönt. Första dagen åkte vi ned till Örnsköldsvik och fick uppleva riktig sommar på vägen ner, och allt blev bara grönare och grönare. Efter en första övernattning kom vi så nästa dag fram till Falun och Dalarna. 

Alla dagar under vår resa började vi med morgonandakt och sång och slutade på samma sätt, med kvällsandakt och sång. 
I Dalarna började vi med att besöka bl a Carl Larssongården i Sundborn och Dalahästenfabriken i Nusnäs. I Mora gick vi i mål vid själva Vasaloppsmålet och drack blåbärssoppa där. Vi besäkte också hemslöjdsbutiken där och gick förbi Zorngården. 

Den tredje dagen besökte vi Rättviks kyrka med guide. Kyrkan är storslagen och placerad vid Siljans strand, med vida utsikt över vattnet. 
Vi såg därefter på Stiftsgården i Rättvik och blev guidade även där. Åter i Falun besökte vi Annagården, en arbetskrets som bjöd oss på fika och visade oss deras verksamhet.  
Vi hann även med guidningar i Vika och Hosjö kyrkor och fick ta del av deras kyrkors historia med hjälp av duktiga och engagerade guider, som verkligen gick in för att berätta om sina kyrkor. 

Dalarna visade sig inte i det bästa vädret, det regnade och regnade hela tiden vi var där, och först när vi styrde bussen norrut igen visade sig solen försiktigt genom molnen. 
Vi åkte upp till Skelefteå med en övernattning där innan färden fortsatte vidare hemåt. Sista stoppet var ett återseende av Jokkfall och det kändes i luften att nu var vi åter i norr. 
Vi fick verkligen uppleva fina dagar tillsammans innan vi så skildes åt och åkte hem till våra hembyar. 

Nu har vi fått inspiration för fortsatt arbete i arbetskretsarna och inom besökstjänsten. 
Vi har delat gemenskap med varandra och har vetskap om att vi är många i församlingens verksamheter som arbetar för samma saker.
Detta värmer och ger ny kraft för kommande dagar.”

De flesta bilderna togs av Monica Nutti Blind och Anne Pekkari som också var resans ledare. Bilderna kan ses här inunder.

Stopp vid Högakustenbron.
Glada resenärer.
Vid Carl Larssongården i Sundborn.
Guidning i äkta Dalaregn vid Carl Larssongården.
Vid Dalahästfabriken i Nusnäs.
Målgång i Mora.
I Rättviks kyrka.
På Annagården i Falun.
Rast och vila i Piteå.