Järfälla församling

Järfälla församling Besöksadress: Vasavägen 25, 17756 Järfälla Postadress: Box 139, 17723 Järfälla Telefon: +46(8)58021800 E-post till Järfälla församling Webbplats

Retreater

Längtar du efter vila och återhämtning? Vänta in dig själv under en söndag i stillhet och skapande. S:t Lukas kyrka, Kallhäll.

Livet ställer krav på många olika fronter, och det är lätt att tappa bort sig i allt som ska hinnas med. Att dra sig undan från vardagslivet under en begränsad tid är ett sätt att vänta in sig själv som använts av människor i många olika religioner och kulturer. Efter en tid i lugn och ro kan vi återvända till vardagen med nya krafter och perspektiv.

tid för eftertanke

Järfälla församling anordnar regelbundet retreater i S:t Lukas kyrka i Kallhäll. På en retreat får du utrymme att hitta fram till dig själv genom tystnad, stillhet och meditation. Tiden i lugn och ro kan också bli en möjlighet att få nya perspektiv på sig själv och sitt liv.

Under retreaten kan man välja att läsa, måla eller bara koppla av och reflektera. Det finns också möjlighet till enskilt samtal med en präst.

Praktiskt

Retreaterna hålls ungefär en gång i månaden under terminerna. Håll utkik här efter exakta datum, eller anmäl ditt intresse till oss. Schemat för retreaterna kan variera, men brukar följa formen nedan.

Kl 11 hålls en stilla mässa i kyrksalen. Den kan vara en inledning till din retreat, men behöver inte vara det.
Kl 12:30 Den gemensamma retreaten inleds med en sopplunch.
Kl 13:30-17 Gemenskap i tystnad. Möjlighet finns till skapande aktiviteter och till samtal med präst.
Kl 17 Gemensam avslutning.

Ta gärna med bekväma inneskor eller tofflor.