Foto: Lottie Lindtrup

Urngrav

När en urna gravsätts på S:t Botvids ochTrångsunds begravningsplats, Huddinge eller Tomtberga kyrkogårdar träffar de anhöriga kyrkvaktmästaren och om man önskar, även en präst. På Trångsunds begravningsplats möts man utanför kyrkan och hämtar tillsammans urnan som finns inne i kyrkan. På Huddinge och Tomtberga kyrkogårdar och S:t Botvids begravningsplats möts man vid graven. Anhöriga kan välja att ha klockringning och att själva sänka urnan.

När urnan är sänkt och de anhöriga har gått fyller kyrkogårdspersonalen igen graven och gör en planteringsruta.

Kyrkogård och gravar :

OBS! Kyrkogårdsförvaltningens administration i Klockargården och i kapellet på S:t Botvids begravningsplats har för närvarande stängt för besökare på grund av rådande smittorisk. Det går bra att kontakta oss som vanligt på telefon eller e-post. Vi ber om er förståelse för detta.

Telefontider:
Måndag, onsdag, torsdag 09.00-11.30 & 13.00-14.00
Tisdag och fredag 09.00-11.30
Avvikelser från dessa tider kan förekomma

S:t Botvids begravningsplats
Bokning av gravsättning och ärenden gällande gravar
Kontaktperson: Marie Carlsson, ansvarig för ärenden gällande S:t Botvids begravningsplats och bokar muslimska gravsättningar.
Telefon: 08-588 697 43
E-post: hkgf@svenskakyrkan.se
Besöksadress: S:t Botvids kapell & krematorium, Häggstavägen 6,
141 32 Huddinge

Tomtberga & Huddinge kyrkogårdar, Trångsunds begravningsplats
Bokning av gravsättning och ärenden gällande gravar
Kontaktperson: Petra Heinämaa, ansvarig för ärenden gällande Huddinge och Tomtberga kyrkogårdar och Trångsunds begravningsplats.
Telefon: 08-588 697 31
E-post: hkgf@svenskakyrkan.se