Foto: Kristin Lidell

PRÄST I FLEMINGSBERGS FÖRSAMLING

Välkommen att söka en spännande tjänst i Flemingsbergs församling. Här i Flemingsberg vill vi som kyrka vara ett Vär(l)dshus med rum för många.


Flemingsbergs församling är en av fyra församlingar i Huddinge pastorat. I församlingen bor cirka 18 000 människor och vi strävar efter att församlingen ska ha ett nära samspel med det mångkulturella och mångreligiösa närsamhället. Flemingsberg är ett utvecklingsområde för internationell forskning, innovationer och utbildning. Här byggs bostäder och infrastruktur, utbildning och forskning växer och ett nytt centrum är under uppbyggnad vid stationen.


Vi som jobbar här är glada över vår kyrka och vår myllrande församling.Vi finns i ett mångkulturellt/internationellt och mångreligiöst område. Det präglar livet i vår kyrka. Vi är en av ett 30-tal svenska kyrkor på olika orter i Sverige som ingår i nätverket Framtiden Bor Hos Oss. Tillsammans med andra organisationer och aktörer vill vi bidra till tro, trygghet och tillit hos vuxna och barn, och i vår stadsdel. I dagarna har vårt område Grantorp pekats ut som ett nytt ”utsatt område”.

Vi vill vara tydliga i värdena att varje människa är skapad av Gud, älskad av Gud och har ett värde som inte får ifrågasättas. Vi har en mångfaldsvision - vi vill vara en fristad, där varje människa kan känna sig trygg, respekterad och fri oavsett ålder, kulturell bakgrund, etnicitet, tro, könsidentitet, sexuell läggning eller funktionsvariation. Hos oss sprids evangeliet med sång, mässa, mat, prat, pyssel, lek och musik. Det finns stor plats för kreativitet i både gudstjänst och verksamhet.

Nu söker vi en präst med fokus på barn, unga och familj. Du kommer att arbeta nära vår pedagog och en av våra diakoner. Du ingår i pastoratets konfirmandsamverkan, jobbar med vårt alternativ ”16plus” och ledarutbildning. I höst startar vi en ungdomsgrupp och gemensamt med församlingarna i pastoratet firar vi ungdomsmässa, där du ingår som en naturlig del. Du kommer att arbeta med våra öppna verksamheter för barn och familj, vara med och utveckla kontakten med skolorna i området. I arbetet ingår övernattningar i kyrkan, läger och utflykter. Det ingår i tjänsten att vara pastoratets samordnare kring barnkonsekvensanalyser, i detta jobbar du nära kyrkoherden.

Vi söker dig som är trygg som människa och i rollen som präst och vill leva din tro i vardagens möten. Mod, uthållighet och flexibilitet är egenskaper vi värdesätter hos oss. Att samarbeta är en självklarhet för dig, men du har också drivet för att arbeta självständigt när så behövs. Du är ansvarsfull och har förmåga att se de människor du möter. 

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev till hks@svenskakyrkan.se, senast 10 november.
Märk din ansökan Präst Flemingsberg. Har du frågor hör av dig till församlingsherde Helena Hedlund på tel 08-588 697 20 eller mail: helena.hedlund@svenskakyrkan.se eller Kristina Wallenberg, HR,  tel 08-588 697 09 eller mail: kristina.wallenberg@svenskakyrkan.se