Fem färgglada brevlådor bredvid varandra. Kanske till sommarstugor.
Foto: Lars Johansson

Hej granne!

Varmt välkommen till Svenska kyrkan i Huddinge. Här finns plats för hela livet. I glädje och sorg, högtid som vardag. Här finns nya vänner för dig som söker gemenskap, och andrum för dig som söker stillhet. För dig som tvivlar eller tror. Här finns plats för dig!

Varmt välkommen till Huddinge pastorat. I våra fyra församlingar möts människor i alla åldrar, med olika bakgrund och erfarenheter. Tillsammans
möts vi i ungdomsgrupper, språkcafé, seniorträffar, sjunger i kör, fikar och umgås, i det internationella arbetet, i skapande och kreativitet, i Öppna förskolan,
på konserter och i gudstjänster. Och mycket mer.

Små grupper av människor sitter vid olika bord och pratar över en kopp kaffe.
Foto: Johannes Frandsen /Ikon

Vi finns även där för varandra när livet är svårt, med öppna diakonimottagningar och kostnadsfria sorgegrupper och stödsamtal. Pastoratets ambitiösa miljöarbete värnar om skapelsen. I samverkan med lokala föreningar och myndigheter bidrar vi till ett varmare och tryggare Huddinge.

Här finns engagemang, inspiration och en chans att träffa nya vänner. Här finns också plats för dig. Precis som du är. 

Program och gudstjänster

Du hittar allt som händer hos oss i kalendern. På webben har vi samlat program och gudstjänster för dig som vill veta vad som är på gång i en specifik kyrka.

Hitta din kyrka och församling

Vill du veta vilken församling du tillhör? Skriv in din nya adress i sökfältet. Kartan här på sidan visar kyrkorna i Svenska kyrkan Huddinge pastorat.

Närbild på en lila krokus.

Terminsprogram

Kika gärna i våra terminsprogram för våra fyra församlingar.

En grupp äldre personer är ute och promenerar tillsammans på en cykelväg.

Kalender

Här kan du se allt som händer i Svenska kyrkan i Huddinge

Vilken är din församling?

Flemingsbergs kyrka – Flemingsbergs församling

Flemingsbergs församling vill vara ett vär(l)dshus med rum för många, med stor gästfrihet där många är med och bidrar. Med Fredens rike som inspiration öppnar vi dörrarna och bjuder in till gemenskap, mat, mässa, sång, samtal och stöd.

Välkommen till Trångsund Skogås församling

I Mariakyrkan på torget i Skogås finns aktiviteter och mötesplatser för alla. Nyfiken på vad vi erbjuder? Klicka in och läs mer!

Segeltorps kyrka – Sankt Mikaels församling

Den lilla rosa kyrkan brukar vi kalla den. Mitt i villakvarteren ligger Segeltorps kyrka och blir med sitt läge en naturlig samlingspunkt för både barnfamiljer, unga och äldre – en vardagskyrka full av liv.

Vårby Gårds kyrka – Sankt Mikaels församling

I anslutning till Vårby Gårds centrum, i en sluttning ner mot Mälaren intill ett gravfält från vikingatiden, ligger Vårby Gårds kyrka. Kyrkan är öppen vardagar och söndagar i samband med gudstjänst.