Foto: Kristin Lidell / Ikon

Kyrkverkstad i Flemingsberg

Efter högmässan träffas de som vill och skapar och reflekterar över tro och liv i vår kyrkverkstad. Vi arbetar med olika material och hämtar inspiration från Frälsarkransens pärlor och relevanta texter.

Kyrkverkstan är för dig som tycker om att skapa men även reflektera kring tro och liv. Vi träffas efter gudstjänsten och kyrkkaffet vid några tillfällen under hösten och fortsätter under våren (totalt 10 tillfällen) och arbetar utifrån Frälsarkransens pärlor.

Vid varje tillfälle läser vi en bibeltext och en berättelse och därefter skapar vi med olika material utifrån pärlans tema. Exempel på material vi kommer arbeta med är mosaik, lera, papperscollage, färger, glasmålning och tyg. Tanken är att du tillsammans med andra får möjlighet att fördjupa dig i tron och reflektera över pärlans betydelse i ditt liv genom kreativt arbete. Under våren är även tanken att ha en utställning i kyrkan med det vi har skapat.

Det är valfritt om man vill vara med en eller flera gånger och ingen föranmälan krävs. 

Kyrkverkstan startar cirka kl 12:45 med en textläsning och därefter är det fritt skapande fram till kl 15:00. Plats: rummen David och Goliat.

Vid frågor kan du kontakta Hanna Björklund.

Datum våren 2023

8/1   Bekymmerslöshetspärlan
Den himmelsblå pärlan är livets rastplats. Där i lugnet närs livslust och livsmod. Här får vi vara utan att göra. Här finns inga krav. Njut.

22/1   Hemlighetspärlorna
De tre små pärlorna rymmer hjärtats innersta hemligheter. De som vi inte pratar med någon om. Hemlighetspärlan med en nyans av grönt talar om medmänsklighet och omsorg om skapelsen.

5/2   Tystnadspärlorna
Jäkt och stress utmärker det moderna samhället. De sex tystnadspärlorna finns i kransen för att påminna om den viktiga tystnaden och att stänga av malande tankar och prestationskrav och bara vara.

19/2   Nattens pärla
Den svarta pärlan står för livets tyngsta och mörkaste stunder. Men, för att uppleva dagen måste man utstå natten. Gud är inte borta.

5/3   Uppståndelsepärlan
Den vita pärlan står för godhetens seger över ondskan. För hoppet som övervinner oro och rädsla. Den vill frid och ljus. Natten är över. Morgonen är kommen. Här flödar ljus och liv.