Foto: Jannica Lennmark

Nu söker vi en kyrkogårdschef

Välkommen att söka en spännande och utmanande tjänst som kyrkogårdschef i Huddinge pastorat. Vi är ett arbetslag med humor och genuin stolthet över vår verksamhet. Vi har ett stort fokus på samarbete och delaktighet.

Svenska kyrkan i Huddinge består av fyra församlingar, en kyrkoförvaltning och en kyrkogårdsförvaltning. Kyrkogårdsförvaltningen sköter begravningsverksamheten. Det finns fyra begravningsplatser i Huddinge – S:t Botvids och Trångsunds begravningsplatser samt Huddinge och Tomtberga kyrkogårdar. På S:t Botvids begravningsplats ligger krematorium och kapell. Kyrkogårdsförvaltningens administrativa enhet sköter bland annat bokning av förrättningar och förvaltningens administration.

Vi söker en ledare för vår kyrkogårdsförvaltning!

KYRKOGÅRDSCHEF

Som kyrkogårdschef leder du all verksamhet inom kyrkogårdsförvaltningen inklusive krematoriet. Till din hjälp har du medarbetare i arbetsledande funktioner som ansvarar för den dagliga driften och skötseln av begravningsplatserna samt krematoriet. Du leder även det administrativa arbetet inom boknings- och gravrättsärenden. Du har budget-, personal- och arbetsmiljöansvar. Du arbetar både strategiskt och operativt, arbetet innebär många kontakter såväl internt som externt. Du driver arbetet och på delegation från kyrkorådet ansvarar du för de myndighetsbeslut som följer av begravningslagen. Du ingår i pastoratets ledningsgrupp och är med och utvecklar pastoratet, din närmsta chef är kyrkoherden.

Vi vill ha en kommunikativ, öppen och trygg ledare som på ett lyhört och ett uppmuntrande sätt vill leda förvaltningens medarbetare och verksamhet framåt och långsiktigt. Du har förmåga att lyfta medarbetarna och har ett genuint intresse av både verksamhet och ledarskap. Du har god samarbets- och kommunikationsförmåga, du är lösningsorienterad, har en vilja och drivkraft att möta dina medarbetare med tillit och förtroende. Du är tydlig och skapar delaktighet.

Vi ser gärna att du har en högskole- eller universitetsutbildning inom relevant område, eller erfarenhet som bedöms som likvärdig. Du har några års ledarerfarenhet, har gått en chefs- och ledarskapsutbildning. Du har erfarenhet av budgetansvar. Begravningslagen är viktig i ditt arbete.

För tjänsten krävs körkort och tillgång till egen bil.

Så här ansöker du:

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev till hks@svenska kyrkan.se senast den 2 oktober 2022. Märk din ansökan ”kyrkogårdschef”. Intervjuer sker löpande.

Vid frågor hör av dig till tf kyrkoherde Helena Hedlund, 08-588 698 20, e-post helena.hedlund@svenskakyrkan.se, eller HR Kristina Wallenberg, tel. 08-588 697 09, e-post kristina.wallenberg@svenskakyrkan.se