Foto: Lottie Lindtrup

Huddinge kyrkogård

Kyrkogården ligger i centrala Huddinge vid kyrkan från 1200-talet. Detta är historisk mark, huddingeborna har begravt sina anhöriga här sedan 1100-talet.

Kyrkogården fick sitt nuvarande utseende 1859–60 då kyrkogårdsmuren revs och kyrkogården utvidgades åt söder och nordost. 1963 anlades minneslund och urngravsområde.
De äldsta gravstenarna på kyrkogården är från 1800-talet. Dessa bevaras nu av kulturhistoriska skäl.
Kistbegravningar förekommer här endast i befintliga familjegravar. I övrigt gravsätts endast urnor. Det finns en urnlund där gravarna är placerade i grupper. Vid entrén till kyrkogården finns en urnnisch med arton gravar.
Minneslunden ligger bredvid kyrkan och har endast nedgrävning av aska. En ny smyckningsplats anlades 2001 intill minneslunden.

Adress: Kommunalvägen 21

Titta runt på kyrkogården

Kyrkogård och gravar :

OBS! Kyrkogårdsförvaltningens administration i Klockargården och i kapellet på S:t Botvids begravningsplats har för närvarande stängt för besökare på grund av rådande smittorisk. Det går bra att kontakta oss som vanligt på telefon eller e-post. Vi ber om er förståelse för detta.

Telefontider:
Måndag, onsdag, torsdag 09.00-11.30 & 13.00-14.00
Tisdag och fredag 09.00-11.30
Avvikelser från dessa tider kan förekomma

S:t Botvids begravningsplats
Bokning av gravsättning och ärenden gällande gravar
Kontaktperson: Marie Carlsson, ansvarig för ärenden gällande S:t Botvids begravningsplats och bokar muslimska gravsättningar.
Telefon: 08-588 697 43
E-post: hkgf@svenskakyrkan.se
Besöksadress: S:t Botvids kapell & krematorium, Häggstavägen 6,
141 32 Huddinge

Tomtberga & Huddinge kyrkogårdar, Trångsunds begravningsplats
Bokning av gravsättning och ärenden gällande gravar
Kontaktperson: Petra Heinämaa, ansvarig för ärenden gällande Huddinge och Tomtberga kyrkogårdar och Trångsunds begravningsplats.
Telefon: 08-588 697 31
E-post: hkgf@svenskakyrkan.se