Other languages with Google Translate

Kontakt

Svenska kyrkan i Huddinge Besöksadress: Kommunalvägen 21, 14148 Huddinge Postadress: BOX 1109, 14123 HUDDINGE Telefon: +46(8)58869700 E-post till Svenska kyrkan i Huddinge

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Huddinge kyrkogård

Kyrkogården ligger i centrala Huddinge och detta är historisk mark. Detta är historisk mark, huddingeborna begravt sina anhöriga sedan 1100-talet.

Kyrkogården fick sitt nuvarande utseende 1859–60 då kyrkogårdsmuren revs och kyrkogården utvidgades åt söder och nordost. 1963 anlades minneslund och urngravsområde.
De äldsta gravstenarna på kyrkogården är från 1800-talet. Dessa bevaras nu av kulturhistoriska skäl.
Kistbegravningar förekommer här endast i befintliga familjegravar. I övrigt gravsätts endast urnor. Det finns en urnlund där gravarna är placerade i grupper. Vid entrén till kyrkogården finns en urnnisch med arton gravar.
Minneslunden ligger bredvid kyrkan och har endast nedgrävning av aska. En ny smyckningsplats anlades 2001 intill minneslunden.

Adress: Kommunalvägen 21

Titta runt på kyrkogården