Gudstjänster i Segeltorp & Vårby Gård

I gudstjänsten får vi möta Gud och varandra. Här möts barn, vuxen och flera nationaliteter. Gudstjänsterna präglas av: Gemenskap – Igenkänning – Eftertanke – Nya perspektiv – Gud – Hopp.

Vi firar mässor igen i sankt mikaels församling

Efter en tids uppehåll och längtan kan vi äntligen fira mässa tillsammans igen – med start den 23 augusti i Vårby Gårds kyrka och 27 augusti i Segeltorps kyrka.

Söndagsmässor i Vårby Gårds kyrka

För att anpassa oss till läget med rådande pandemi erbjuder vi två gudstjänsttider på söndagar i Vårby Gårds kyrka:

• Mässa med söndagsskola kl. 11.00
  • Mässa utan söndagsskola kl. 13.00

Eftersom vi max får befinna oss 50 personer i kyrksalen samtidigt ser vi gärna att ni som har möjlighet också nyttjar vår senare gudstjänsttid.

Mässan kommer att firas under lite andra former än vi är vana vid. Bröd och vin kommer att finnas vid enskilda stationer. Vi kommer också att sitta mer utspritt i kyrkorummet än tidigare.

Torsdagsmässor i Segeltorps kyrka

Vi bjuder också in till våra kvällsmässor i Segeltorps kyrka på torsdagar kl. 18.30.

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ NÄR DU BESÖKER OSS

Vi vill att alla ska känna sig trygga att vistas i våra lokaler. Vidta därför Folkhälsomyndighetens rekommenderade åtgärder:

• Tänk på att tvätta händerna och använd gärna handsprit när du kommer in i lokalerna
  • Har du eller ditt barn några förkylningssymptom, stanna hemma tills ni blivit friska

Varmt välkomna!

Kyrkkaffet
Kyrkkaffet, där tillfälle ges till samtal och fortsatt gemenskap, är en direkt fortsättning på gudstjänsten. Så långt det är möjligt är allt kaffe och te som serveras i våra kyrkor ekologiskt och Fairtrademärkt.

Förbönen i söndagens gudstjänst
Det går bra att lämna in förslag på förbönsämnen. I Vårby finns "Bönens bok" vid ljusbäraren, där du själv kan skriva in egna förböner. Det finns också lappar i bägge kyrkorna där du kan skriva böneämnen och egna böner som du vill ska tas med i förbönen i mässan.

Gudstjänstutveckling och förberedelse
För dig som tillsammans med präst och kyrkomusiker vill vara delaktig i förberedelserna inför söndagens högmässa i Vårby Gårds kyrka eller delta i gudstjänstutvecklingen i våra kyrkor. Kontakta någon av församlingens präster.