Foto: Johannes Frandsen/Ikon

Kultur och musik

Upplev skönheten i konst och musik i vår församling. Utforska eller bidra till våra kulturella evenemang och musikaliska sammanhang.

Kom och sjung i någon av Herrestads körer!

Att vara del av en kör ger glädje och gemenskap! Det ger utlopp för kreativitet och energi. Körsång ökar vårt välbefinnande, sänker stressnivåer, berör och engagerar, river murar och bygga broar. Den utvecklar vår förmåga i tillit, samspel och får oss att känna delaktighet.

Körsångare i Herrestad uttrycker det så här;

”En härlig energiboost”

”Att känna glädjen i att lyckas när man övat in en stämma och kunna sjunga den med andra”.

”Helgen börjar redan på Torsdagskvällen”.

”Man får vara den man är”.

”Utvecklas tillsammans med andra”.

Babyrytmik 0-6 månader

Babyrytmik är en stund av glädje, lek och lärande där musiken både är målet och medlet. Onsdagar kl. 11.00 med start 18 sep, Herrestads församlingshem.

Babyrytmik 7-12 månader

Babyrytmik är en stund av glädje, lek och lärande där musiken både är målet och medlet. Onsdagar kl 10.00 med start 18 sep, Herrestads församlingshem.

Familjemässa

Vi firar första advent med familjemässa där både församlingens barnkörer och Herrestadkören sjunger. Söndag 1 dec kl 10.00, Herrestads kyrka.

Harmonikör

Välkommen till en kör för daglediga. Vi sjunger enklare sånger och har en trevlig fikastund tillsammans. Vi medverkar ibland i Herrestads kyrka. Tisdagar kl 13.00-14.30 med start 3 sep, Herrestads församlingshem.

Herrestadskören

Vuxenkör med 25 medlemmar som sjunger blandad repertoar. Under hösten 2024 kommer vi i anslutningen till körövningen erbjuda en liten kurs i notläsning. Torsdagar kl 19.00 med start 5 sep, Herrestads församlingshem.

Högmässa – Världens psalmbok

Välkommen till högmässa under namnet ”Världens psalmbok”. Vi sjunger psalmer från världen. Söndag 15 sep kl 10.00, Herrestads kyrka.

Julspel

På julafton bjuder vi på julspel. Tisdag 24 dec kl 11.00, Herrestads kyrka.

Julsångsgudstjänst

Kom och lyssna till julens vackra sånger framförda av församlingens körer. Söndag 15 dec kl 17.00, Herrestads kyrka.

Lovsångsmässa

Vi firar Tacksägelsedagen med lovsångsmässa där församlingens vuxenkörer sjunger. Söndag 13 okt kl 17.00, Herrestads kyrka.

Lågstadiekör

Vi sjunger och leker med rytmer och toner. Att sjunga tillsammans är roligt och ökar vårt välmående på alla plan. Kören medverkar också i Herrestads kyrka med musikaler, under Lucia med mera. Onsdagar kl 14.00 med start 4 sep, Herrestads församlingshem.

Mellanstadiekör

Vi lär oss noter och att sjunga i stämmor. Kören medverkar också regelbundet i Herrestads kyrka där vi gör musikaler, är med under Luciatåg med mera. Tisdagar kl 14.30 med start 3 sep, Herrestads församlingshem.

Musikundervisning

Vill du lära dig att spela ett instrument eller sjunga? Vi erbjuder undervisning i piano, kyrkorgel och sång. Platserna är begränsade. Hösten 2024, tid efter överenskommelse, Herrestads församlingshem.

Musikverkstad

Vill du spela musik samt lära känna andra med samma intresse? Kanske vill du skriva egna lovsånger och musik? Då är vår Musikverkstad något för dig! Tisdagar kl 17.00 med start 3 sep, Herrestads församlingshem.

Sommar i Herrestads församling

Lek i parken, grill och fika på terrassen, musikquiz och livemusik. Och givetvis gudstjänst varje söndag – välkommen till oss i sommar!

Änglamusikal

Vacker sång och musik när vi bjuder in till Änglamusikal. Söndag 29 sep kl 17.00, Herrestads kyrka.

Vill du sjunga i kör?

För frågor och anmälan välkommen att kontakta Ann-Sofie!

ann-sofie.andersson4@svenskakyrkan.se

Spelar du något instrument? Vill du öva på att sjunga solo? Vill du lära dig spela orgel? Vill du framföra något i kyrkan?

Vi behöver just ditt musikaliska uttryck i Herrestad.

Hör av dig till Ann-Sofie så berättar hon mer!

ann-sofie.andersson4@svenskakyrkan.se