Välkommen till Härnösands domkyrkoförsamling och den vackra vita domkyrkan mitt i Härnösands centrum. Här finns gemenskap, tro och en plats att växa som församling, människa och kristen.

Här kan du läsa mer om vad som händer i församlingen.

Kalender/Program

Här kan du läsa mer om vad som händer i församlingen.

Entréavgift 150:-.

Vårkonsert i domkyrkan

Missa inte vårens stora konsert i domkyrkan. Söndag 22 maj kl 20.00. Magnificat av J S Bach & Exsultate jubilate av Mozart. Entréavgift 150:-.

Kyrkomusiken är en stor del i kyrkans liv. Musik och sång är också viktiga inslag i ett levande gudstjänstliv. I Härnösands domkyrkoförsamling har vi körer för alla åldrar. Vi bjuder även regelbundet på konserter i Härnösands domkyrka.

Musik i domkyrkan

Vi har verksamheter för barn i alla åldrar. Kyrkans öppna förskola, miniorer, juniorer, barnkörer, konfirmander, unga konfirmandledare och Svenska Kyrkans Unga.

Barn och ungdom

Härnösands domkyrkoförsamling vill att alla som bor i eller besöker församlingen ska uppleva att Svenska kyrkan följer dem i livets olika skeden. Vi vill ge förutsättningar för att de stora familjehögtiderna som dop, konfirmation, vigsel och begravning ska upplevas som meningsfulla. Det handlar om att både dela glädje och sorg, att skapa fest och att ge tröst.

Medlem i Svenska kyrkan

Vi välkomnar till konfirmation 2016-2017.

Konfirmation

Vi välkomnar till konfirmation 2016-2017. Alla ungdomar som börjar år 8 till hösten eller som är född 2002 bjuds in till konfirmation.

Café Trädgårn är ett socialt café och mötesplats i Härnösand där alla är välkomna. Här bedrivs försäljning av hembakat fikabröd, rättvisemärkt kaffe och te.

Café Trädgårn

Härnösands vackra vita domkyrka stod färdig 1846 efter ritningar av Johan Adolf Hawerman. Härnösands treskeppiga domkyrka är en av Sveriges förnämsta nyklassicistiska byggnader med en rik och imponerande exteriör och interiör.

Härnösands domkyrka

Aktuellt från Härnösands domkyrkoförsamling

Just nu byggs hela Svenska kyrkans webbportal om. Vi ber om ursäkt för röran!

Vi bygger om hemsidan!

Just nu byggs hela Svenska kyrkans webbportal om. Vi ber om ursäkt för röran!