Välkommen till Härnösands domkyrkoförsamling och den vackra vita domkyrkan mitt i Härnösands centrum. Här finns gemenskap, tro och en plats att växa som församling, människa och kristen.

Inspirationsveckan har blivit en tradition och årets program erbjuder ett brett utbud och olika smakprov på domkyrkoförsamlingens verksamhet - det finns något för alla, oavsett ålder. Årets tema är "Under ytan". Bokan in 10-18 september i kalendern.

Inspiration 2016

Måndag 12 september kl 19.00 föreläser Olof Röhlander i domkyrkan. Föreläsningen är en del av församlingens årliga Inspirationsvecka. Temat för föreläsningen är "Under ytan - konsten att njuta av livet".

Föreläsning med Olof Röhlander

Att sjunga innebär att ta hand om både kropp och själ! Domkyrkoförsamlingen erbjuder körer för de flesta åldrar.

Sjung i kör

Härnösands domkyrkoförsamling söker nya medarbetare. Just nu har vi fyra lediga tjänster: kyrkogårds- och fastighetschef, diakon, assistent på Café Trädgårn och administrativ assistent.

Lediga tjänster

Samtal om livet och tron.

Samtalsgrupp om Frälsarkransen

Samtal om livet och tron.

(start med fika kl. 18.30) i församlingsgården.

Bibelsamtal med Luthertema

Inför reformationsåret 2017 startar vi bibelsamtal med Luthertema. Torsdag 22/9, 27/10, 17/11 kl 19.00 (start med fika kl. 18.30) i församlingsgården.

Nyfiken på kristen tro? Välkommen till församlingens upptäckargrupp. Vid fyra tillfällen under hösten samtalar vi om tro, tvivel, livet och kyrkan.

Upptäckargrupp

Här kan du läsa mer om vad som händer i församlingen.

Kalender/Program

Här kan du läsa mer om vad som händer i församlingen.

Drop in-vigsel

Går ni i giftastankar? Välkommen på drop in-vigsel i domkyrkan lördag 27 augusti kl 10-15. Drop in-vigsel är en enkel och högtidlig vigselgudstjänst. Ni behöver bara ta med legitimation och giltig hindersprövning. Övrig administration ordnas på plats. Åtminstone en av personerna i paret behöver vara medlem i Svenska kyrkan. Vigseln är kostnadsfri.

Kyrkomusiken är en stor del i kyrkans liv. Musik och sång är också viktiga inslag i ett levande gudstjänstliv. I Härnösands domkyrkoförsamling har vi körer för alla åldrar. Vi bjuder även regelbundet på konserter i Härnösands domkyrka.

Musik i domkyrkan

Vi har verksamheter för barn i alla åldrar. Kyrkans öppna förskola, miniorer, juniorer, barnkörer, konfirmander, unga konfirmandledare och Svenska Kyrkans Unga. Verksamheterna för barn och ungdom har uppehåll under sommarlovet och startar igen v. 36.

Barn och ungdom

Härnösands domkyrkoförsamling vill att alla som bor i eller besöker församlingen ska uppleva att Svenska kyrkan följer dem i livets olika skeden. Vi vill ge förutsättningar för att de stora familjehögtiderna som dop, konfirmation, vigsel och begravning ska upplevas som meningsfulla. Det handlar om att både dela glädje och sorg, att skapa fest och att ge tröst.

Medlem i Svenska kyrkan

Vi välkomnar till konfirmation 2016-2017.

Konfirmation

Vi välkomnar till konfirmation 2016-2017. Alla ungdomar som börjar år 8 till hösten eller som är född 2002 bjuds in till konfirmation.

Café Trädgårn är ett socialt café och mötesplats i Härnösand där alla är välkomna. Här bedrivs försäljning av hembakat fikabröd, rättvisemärkt kaffe och te.

Café Trädgårn

Härnösands vackra vita domkyrka stod färdig 1846 efter ritningar av Johan Adolf Hawerman. Härnösands treskeppiga domkyrka är en av Sveriges förnämsta nyklassicistiska byggnader med en rik och imponerande exteriör och interiör.

Härnösands domkyrka

Aktuellt från Härnösands domkyrkoförsamling