Orgeldagar 17-18/11

Hör unga framstående organister från Stockholm och Dalarna traktera de fina orglarna inom Härnösands pastorat. I samband med några av konserterna finns möjlighet att titta närmare på och lära sig om de utmärkta instrument som finns i pastoratet.

Härnösands domkyrka

17/11 kl 11. 30 Lördagsmusik
Organist Oskar Rutberg (förlängd lördagsmusik). Musik av Olsson, Reger och Glass. Orgelvisning efter konserten.

Högsjö kyrka

17/11 kl 15.00 Orgelkonsert
Organist Daniel Larsson. Med psalmen i centrum. Musik av Bach, Karg-Elert m.fl. Orgelvisning efter konserten.

Häggdångers kyrka

17/11 kl 18.00 Orgelkonsert
Organist Axel Rystedt. Bara Bach. Musik av musikhistoriens främste.

Säbrå kyrka

18/11 kl 15.00 Orgelkonsert
Organist Kevin Lembke. Mästaren och beundraren. Musik av Guillmant och Sjögren. Orgelvisning efter konserten.

Stigsjö kyrka

18/11 kl 17.30 Orgelkonsert
Organist Eskil Lindbäck. ”Svenskt svårmod”. Musik av Fryklöf och Sixten.