Månadens medarbetare Hilma Lindell

Nyhet Publicerad

Möt Hilma Lindell, som är diakon och caféansvarig på Café Trädgårn. Café Trädgårn är en betydelsefull plats för många, dit får du komma som du är. De serverar fika till låga priser och du kan få en pratstund.

Var bor du?

Vi har nyligen köpt hus i Stigsjö.

Hur länge har du arbetat på Café Trädgårn?

Sen april 2019.

Hur ser en vanlig dag ut i ditt jobb?

Det vet man aldrig! På måndagar har vi frukost på Café Trädgårn. Då finns jag där och småpratar. Jag hjälper också till när människor behöver stöd i kontakt med myndigheter. Det är både bokade samtal och spontana besök som jag tar emot på Café Trädgårn. Det är viktigt att finnas till hands där så mycket som möjligt!

Sinnesrogudstjänsterna brukar jag arbeta på. Framöver kommer jag även ha andra arbetsuppgifter i församlingens diakonala arbete. I början har allt fokus varit att finnas till hands på caféet.

Vad är roligast i ditt jobb?

Mötet med människor. Jag möter många stammisar här och det är kul att vandra med dem en bit på vägen. Flera som kommer hit har det tufft. Där bidrar vi med en trygg plats. Jag upplever att det är fler och fler som kommer hit, kanske också för att det är kallare ute nu i december.

I jul är du med och ordnar ”Jul i gemenskap” på julafton. Vad betyder det?

På julafton klockan 12.00 samlas vi på domkyrkans församlingsgård. Vi äter jullunch, lyssnar på sång och musik och sjunger julsånger. Jag tror att det betyder oerhört mycket. På en familjehögtid som julafton blir ensamheten extra påtaglig. Det känns bra att vi kan ordna jul i gemenskap. Det brukar komma kring 70-100 personer.

Har du några intressen?

Familj, vänner, naturen, sjunga och träna. Jag hoppas komma igång att sjunga i kör igen.

Har du något kyrkligt minne?

Inget speciellt faktiskt eftersom hela min uppväxt präglats av kyrkan. Jag har gått på Stor & Liten, miniorer, juniorer och varit ung ledare. Min mamma är också diakon och jag vigdes till diakon 2013.

Jul i gemenskap:

Om du som privatperson vill stödja ”Jul i gemenskap” den 24/12 är ditt bidrag välkommet.
Swisha 123 180 84 19 och märk det med ”Jul i gemenskap”.