Foto: Christina Mattsson

Månadens medarbetare Annica Strindin

Nyhet Publicerad

Varje månad presenterar vi en medarbetare under rubriken ”Månadens medarbetare”. Möt Annica Strindin som är pastorsadjunkt hos oss.

Bor: Nyland.

Hur länge har du jobbat i Härnösands pastorat?

Sedan 16 juni då jag prästvigdes. Efter 255 högskolepoäng och ett års studier i Uppsala är jag äntligen präst! Min titel här är pastorsadjunkt, jag jobbar som en vanlig präst men har stöd av min handledare. Det är ungefär som att göra AT för en läkare.

Vad jobbar du med?

Jag har dop, vigsel, begravningar, gudstjänster och mässor.

Hur ser en vanlig dag ut?

Arbetsuppgifterna varierar från dag till dag. Dagen kan innehålla en begravning, ett sorgesamtal eller så sitter jag och skriver, en predikan exempelvis. Det jag längtar mest efter nu är att få träffa församlingsborna i Härnösand.

Hur trivs du?

Jag trivs bra! Jag har en fantastiskt handledare, det är Knapp Anna.

Intressen:

plocka bär, jaga älg, vara ute och gå och läsa böcker.

Något vi inte visste om dig?

Jag är finsktalande. Också har jag varit i Nepal och sett Mount Everest från base camp som ligger på 5000 meters höjd över havet.

Har du någon kyrka i pastoratet som betyder något extra för dig?

Domkyrkan för det är där jag prästvigdes. Högsjö gamla kyrka som bär på mycket historia betyder också något särskilt för mig.

Har du något kyrkligt minne?

Min egen konfirmation som jag gjorde för fem år sedan under Svenska kyrkans grundkurs i Mellansel. Även fast jag var vuxen görs det på samma sätt, det kanske kändes större. Det var i varje fall stort att bekräfta sitt eget dop.

Är du mer nyfiken på Annica eller på hennes resa till Nepal, välkommen till Stigsjö församlingshem den 18 oktober kl 17.30. Då föreläser Annica på en familjekväll.

Kalender & nyhetsbrev

Här kan du läsa om vad som händer i Svenska kyrkan Härnösand och anmäla dig till vårt nyhetsbrev.