Två kvinnor med varsin grön pratbubbla.
Foto: Illustration: Julia Åström

Samtalscafé i Gröndals kyrka

Vi samtalar om livsfrågor av olika slag. Samtalsledare är Evamaria Lund, präst och Svante Talltorp, diakon. Kostnadsfritt. Är du intresserad av att vara med? Kontakta Evamaria Lund.

Ingen avgift – tack vare ditt medlemskap

Ditt medlemskap i Svenska kyrkan möjliggör att denna verksamhet kan vara avgiftsfri. Tack för att du är medlem – du är del av något större.

Läs mer om vad du bidrar till som medlem.

Andlig fördjupning – Aktuella aktiviteter

Ikon målad av Mats Johansson, präst

9/2–11/2 och 1/3–3/3 Ikonmålning i Mälarhöjden

Vi träffas två helger under våren från fredag kväll till söndag eftermiddag. Tillsammans prövar vi på att måla ikoner, samtalar om ikonen som inspiration och hjälp vid bön, samtal och meditation. Inga förkunskaper krävs. Anmälan senast 28/1.

6/3 Bibliskt AW

Avsluta arbetsdagen med en annorlunda After Work. Bläddra i Bibeln över ett glas alkoholfritt. Prata om textsamlingen som engagerar så många. Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 18.00–20.00. Kostnadsfritt.

En person med en vit ryggsäck går utomhus en höstdag.

1/4 Pilgrimsvandring i Vallentuna – anmälan senast 22/3

Följ med på pilgrimsvandring i Vallentuna tillsammans med diakon Jonas Bodin. Vi samlas vid Liljeholmen för att åka kommunalt till vandringsstarten. Vandringen tar cirka tre timmar. Ingen avgift. Välkommen!

3/4 Bibliskt AW

Avsluta arbetsdagen med en annorlunda After Work. Bläddra i Bibeln över ett glas alkoholfritt. Prata om textsamlingen som engagerar så många. Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 18.00–20.00. Kostnadsfritt.

13/4 Handarbetscafé 10.00–14.00

Ta med ditt handarbete och kom till Kvarterskyrkan!

19–21/4 Andligt fördjupningsläger på Marielunds stiftsgård

Fördjupningshelg om förtröstan, tvivel och glädje. För dig som vill samtala om andlighet och kristen tro. Anmälan senast 1/4.

Hitta andlig fördjupning

3/4 Digital grupp för existentiella samtal om allmänmänskliga frågor

Vi samtalar om frågor som kan beröra oss på djupet, men som vi sällan sätter ord på. Denna grupp är digital via Teams!

© Susanne Lindström

Bibliodrama – öppen grupp

Improviserade rollspel i grupp, under ledning av en dramaregissör. Tillsammans utforskar vi de bibliska berättelserna. Vad kan Bibelns berättelser betyda för dagens människor?

Bibliskt AW

Avsluta arbetsdagen med en annorlunda After Work. Bläddra i Bibeln med ett glas kallt i handen. Och prata om textsamlingen som engagerar så många.

Någon tänder ljus i en svart ljusbärare.

Bli gudstjänstvärd i Hägersten

Var med i att bygga upp gudstjänstens gemenskap, bidra till att den blir en källa till glädje och kraft. Välkommen som gudstjänstvärd i Svenska kyrkan Hägersten. Kontakta respektive kyrkas distriktschef.

Genomför Kyrkans klassiker

Prova en existentiell hälsoutmaning! Utmana dig själv att regelbundet be, läsa Bibelns texter, fira gudstjänst och visa omtanke. Genomför klassikern själv eller tillsammans med andra.

Samtal inför söndag

Vi samtalar om hur en bibeltext kan tolkas och tillämpas idag, i våra liv. Inga förkunskaper krävs, bara nyfikenhet och en vilja att lyssna till andra. Vi träffas varannan tisdag. Öppen grupp, ingen anmälan behövs.

Två kvinnor med varsin grön pratbubbla.

Samtalscafé i Gröndals kyrka

Vi samtalar om livsfrågor av olika slag. Samtalsledare är Evamaria Lund, präst och Svante Talltorp, diakon. Kostnadsfritt. Är du intresserad av att vara med? Kontakta Evamaria Lund.

Närbild på någon som håller fram några kylskåpsmagneter med ord som tvivel, livet, Gud, dela, tro och så vidare.

Vuxenkonfirmation

Som vuxenkonfirmand får du en möjlighet att fundera över vem du är och vad du tror på. Det är aldrig för sent att konfirmeras.

Hitta mer i Svenska kyrkan Hägersten

Retreat, meditation, pilgrimsvandring och cirkeldans

I Svenska kyrkan Hägersten hittar du hälsa för själen. Här kan du finna stillhet, motverka stress och nå andlig fördjupning. Läs mer här.

Närbild på en kvinna som står upp med knäppta händer i en kyrka. Fyllda kyrkbänkar syns suddigt i bakgrunden.

Fira gudstjänst

Mitt i livets glädje och sorg, förtvivlan och hopp samlas vi till gudstjänst. Alla är välkomna att vara med: barn, unga och gamla, den som är van gudstjänstfirare och den som är ovan. Här hittar du aktuella gudstjänster i Svenska kyrkan Hägersten.

Föredrag och kulturevenemang

I Svenska kyrkan Hägersten hittar du kulturevenemang under hela året. Temakvällar, författarsamtal och mycket mer.

En svartklädd man står och sjunger på en scen. En kvinna i svart klänning dirigerar.

Gå på konsert

I Svenska kyrkan Hägersten hittar du många starka konsertupplevelser. Här finns ett rikt musikliv, där många känner ett stort engagemang. Välkommen till musik med passion.