Filmklubben

Filmklubben träffas i församlingshuset, Västmannagatan 63, en måndag i varje månad. Kl 17.30 är det ”öppet hus” med möjlighet att köpa macka och te eller kaffe till självkostnadspris. Filmvisningen startar kl 18.00. Efter respektive film vidtar diskussion där representant från församlingen agerar moderator - ibland med inbjuden gäst.

Medlemskap: Du blir medlem i Filmklubben genom att komma till någon av våra visningar. Medlemsavgiften är 30 kronor per person och år. Varje filmkväll kostar 40 kr  (inkl. fika och diskussion).

Höstens filmer 2022

12 september The lost daughter
Oförlikneliga Olivia Colman som bestämd solbadare på en grekisk ö. Hennes ensamsemester kraschas av en stökig familj och spänningar ur hennes eget förflutna väcks till liv. Oscarnominerat manus efter en Elena Ferrante-berättelse.
Regi: Maggie Gyllenhaal, USA 2021

10 oktober Agora
Rachel Weisz som Hypatia, en kvinnlig filosof, matematiker och astronom verksam i Alexandria. Där mördades hon och det berömda biblioteket förstördes år 415. Svärd- och sandalfilm där striderna framför allt är en kamp mellan idéer.
Regi: Alejandro Amenábar, Spanien 2009

14 november Belfast
Slutet av 60-talet var en turbulent och farlig tid i Nordirland, men huvudstaden var samtidigt en spännande lekplats. Kenneth Branagh vet, för han var barn där och då. Sina minnen ser han i sobert svart-vitt även om det finns plats för spektakulära utbrott i färg.
Regi: Kenneth Branagh, Storbritannien 2021

12 december Official secrets
En ung översättare får ett dokument som visar att vägen in i Irakkriget kantas av falska förutsättingar. Om hon röjer sina topphemliga insikter kan hon hindra en nationell katastrof, tycks det. Ett drama snarare än en thriller om visselblåsares dilemma.
Regi: Gavin Hood, Storbritannien 2019