Gustaf Vasa församling Besöksadress: Holländargatan 16, 11160 STOCKHOLM Postadress: BOX 3166, 10363 STOCKHOLM Telefon: +46(8)50888600 E-post till Gustaf Vasa församling Webbplats

Filmklubben

Filmklubben träffas i församlingshuset, Västmannagatan 63, en måndag i varje månad. Kl 18.00 är det ”öppet hus” med möjlighet att köpa macka och öl till självkostnadspris. Filmvisningen startar kl 18.30. Efter respektive film vidtar diskussion där representant från församlingen agerar moderator - ibland med inbjuden gäst.

Medlemskap: Du blir medlem i Filmklubben genom att komma till någon av våra visningar. Medlemsavgiften är 30 kronor per person och år. Varje filmkväll kostar 40 kr  (inkl. fika och diskussion).

Vårens filmer 2017

• 6 februari Hemkomsten
    Under den kinesiska kulturrevolutionen splittras en liten familj, pappa sätts i arbetsläger. Många år senare kommer han tillbaka till en troget väntande hustru som inte längre minns vem hon väntar på. Äntligen ska vi få se filmen som egentligen skulle ha inlett höstterminen.
    (Regi : Zhang Yimou, Kina 2014)
  • 6 mars Bland män och får
    Två bröder, båda fårfarmare, lever i en livslång osämja. Trots att de bor grannar på Islands ödsliga vidder är det 40 år sedan de pratade med varandra. När ett smittsamt virus hotar öns djurbesättningar ställs deras fiendskap på svåra prov.
    (Regi : Grimur Hákonarson, Island 2015)
  • 10 april Gökboet
    Jack Nicholson anländer som omstörtande kraft till neddrogade patienter på ett amerikanskt mentalsjukhus. Hans kamp mot maktens representant syster Ratched blir en strid för livet. Dags att se om filmen « alla » redan sett, den blev kvar elva år på premiärbion i Stockholm. (Regi : Milos Forman, USA 1975)
  • 15 maj Sådan far, sådan son