Filmklubben

Den 19 februari visar vi terminens andra film "Nyckeln till frihet" på Västmannagatan 63, kl. 17.30.

Filmklubben träffas i församlingshuset, Västmannagatan 63, en måndag i varje månad. Kl 17.30 är det ”öppet hus” med möjlighet att köpa macka och te eller kaffe till självkostnadspris. Filmvisningen startar kl 18.00. Efter respektive film vidtar diskussion där representant från församlingen agerar moderator - ibland med inbjuden gäst.

Medlemskap: Du blir medlem i Filmklubben genom att komma till någon av våra visningar. Medlemsavgiften är 30 kronor per person och år. Varje filmkväll kostar 40 kr  (inkl. fika och diskussion).

Våren filmer 2024

22 januari Omständigheter
En flicka från landsorten har tagit sig till fina universitet. Hennes ambitioner är stora, liksom familjens förväntningar. Då händer det som inte får hända. Drama baserat på en av Annie Ernaux’s självbiografiska romaner, de som belönades med nobelpriset i litteratur 2022.
(Regi: Audrey Diwan, Frankrike 2021)
 
19 februari Nyckeln till frihet
Tim Robbins som bankmannen Andy döms till två livstidsstraff för mord och vinner nytt liv med hjälp av fängelseveteranen Red, spelad av Morgan Freeman. Ett eftertänksamt drama som först inte gjorde mycket väsen av sig, men sedan växte till stor publikfavorit. 
(Regi: Frank Darabont, USA 1994)  
 
25 mars Den tysta flickan
Den tysta flickan lever i en fattig familj på irländska landsbygden. När ännu ett syskon ska födas skickas hon till ett par okända släktingar över sommaren, och blir för första gången bemött med kärlek och omsorg. Det iriska språket förstärker berättelsens kärvhet. 
(Regi: Colm Bairéad, Irland 2022)
 
22 april Boy from heaven
Fiskarpojken Adam får privilegiet att studera vid Al-Azhar-universitet i Kairo, sunnimuslimernas ideologiska centrum. Han kommer samtidigt som den ledande imamen dör och blir en bricka i striden mellan den politiska och den religiösa makten vid valet av efterträdare. 
(Regi: Tarik Saleh, Sverige 2022)
 
13 maj Amadeus
Inte bara en storartad reklam för Mozarts musik utan också ett magnifikt drama om livets grundläggande orättvisor. Antonio Salieri, from och vid den tiden firad kompositör, förstår som ingen annan Mozarts överlägsna begåvning. 
Hur kan Gud så gynna en vulgär pojkspoling? 
(Regi: Milos Forman, USA 1984)