Filmklubben

Filmklubben träffas i församlingshuset, Västmannagatan 63, en måndag i varje månad. Kl 18.00 är det ”öppet hus” med möjlighet att köpa macka och öl till självkostnadspris. Filmvisningen startar kl 18.30. Efter respektive film vidtar diskussion där representant från församlingen agerar moderator - ibland med inbjuden gäst.

Medlemskap: Du blir medlem i Filmklubben genom att komma till någon av våra visningar. Medlemsavgiften är 30 kronor per person och år. Varje filmkväll kostar 40 kr  (inkl. fika och diskussion).

Höstens filmer 2020

28 september  Leave no trace
En Vietnamveteran som dragit sig
undan samhället lever i skogen med sin tonårsdotter. Gemenskapen är kärleksfull och respekten ömsesidig men den självvalda isoleringen är i längden svår att upprätthålla, tiden utmätt.
(Regi: Debra Granik, USA 2018)

26 oktober  Babettes gästabud
Sent 1800-tal. En fransk kvinna tjänar hos några gudfruktiga systrar i en dansk avkrok. Här är livet asketiskt, all njutning synd. När fransyskan får pengar ber hon församlingen om att få ordna en fest.
(Regi: Gabriel Axel, Danmark 1987)

23 november  The farewell
En ung amerikansk-kinesisk kvinna åker hem till Kina, farmor är döende och det
är dags att ta farväl. Det vet alla – utom farmor, som med liv och lust engagerar sig i det bröllop som blivit officiell anledning att samla släkten.
(Regi: Lulu Wang, USA/Kina 2019)

21 december   Parasite
Fattiga och rika i dagens Sydkorea – och fjolårets mest hyllade film. Skrämmande, rolig och ständigt överraskande om en driftig källarvåningsfamilj som med list och förslagenhet tar sig in i de välbeställdas lyxiga boning.
(Regi: Bong Joon-ho, Sydkorea 2019)

Kontakt och information

Dan Bekking