Musik

Musiken finns i alla kyrkans olika verksamheter, allt ifrån babyorgelkonserter, Klapp och klanggudstjänster, konserter, sångkvällar, Laviniakvällar, förrättningar som gudstjänst dop, vigslar och begravningar. Grums pastorat har flera körer som turas om att berika vår verksamhet med sång, Grums kyrkokör, Värmskogskören, Exaudi, Accentus, Solrosorna och Eternella är några av dem. 
I varje andakt och gudstjänst finns det möjlighet att sjunga tillsammans. Ibland är det gudstjänster och arrangemang med extra mycket sång och musik. Ta vara på de tillfällen som ges att delta i sången eller kom och lyssna på den fantastiska musik som vi har. Håll utkik i GV -Nytt och vårt församlingsblad om vad som erbjuds.
Grums Kyrkokör är en kör som övar regelbundet under terminerna. Onsdagar klockan 18.30-20.30 i Solbergsgården. Kören medverkar i gudstjänster och ger även konserter. Särskilt populär är naturligtvis julkonserten som är återkommande varje år. Vi tar gärna emot sångintresserade i alla stämmor.
Körledare för kyrkokören är Kaarina Paulsson, 0555-43923
Kören Accentus övar på onsdagar klockan 18.30- 20.30 i Socklenstugan, Ed och leds av Therese Asp 0555-43922
Kören består av 25 stycken sångglada ”tjejer”. Vi sjunger vid kyrkans högtider som till exempel påsk, jul, all helgona helgen. Vi har sjungit mycket musikalmusik och varit på körresor till bland annat västkusten. Julkonserten i Eds kyrka har blivit en omtyckt konsert som återkommer varje år. Tjejer i alla åldrar är välkomna att umgås och sjunga med oss!
Kören Exaudi som leds av Therese Asp övar på torsdagar klockan 18.30-20.00 i Borgviks sockenstuga.
 Vi har en bred repertoar. Kören medverkar vid kyrkans högtider men även vid andra tillfällen. Vi sjunger allt ifrån den enkla visan till mer avancerade körstycken.
Jag som leder Accentus och Exaudi heter Therese Asp, mig kan ni nå på 0555-43922
Sångruppen ”Eternella” består av 7 stycken rutinerade sångare och leds av Kaarina Paulsson.
Värmskogskören övar i Värmskogs kyrka.  Gudstjänstmusik och konserter står på vår repertoar. Att sjunga tillsammans är fantastiskt, att få skapa musik från visa till koraler och hela det spannet som finns emellan. Alla är välkomna, gammal som ung. Tänk att få sjunga i denna vackra kyrka (Värmskog) precis vid vattnet. Det finns plats för fler sångare i kören! Mats Backlund 0555/43924
 
BARNKÖRER
Minikören. Övar i solbergskyrkan på onsdagar mellan klockan 17.00-17.45. Barnen är mellan 3-7år Vi sjunger, spelar rytminstrument och rör oss till musik. Kören medverkar ibland vid gudstjänster.
Körledare är Therese Asp och Ann-Sofie Andersson
 
Eternella i New York
Foto: Kaarina Paulsson