Foto: Tomas Pettersson

Ung resurs

Letar du efter något meningsfullt att göra efter gymnasiet? Ungdomar mellan 18 och 25 år som vill prova på hur det är att arbeta i Svenska kyrkan är välkomna att söka till Ung resurs. Augusti 2025-juni 2026, olika församlingar i Sverige eller Berlin

Som praktikant i praktikåret Ung resurs får du ta del av en församlings liv och verksamhet och upptäcka mer om kristen tro. Kanske har du tankar på att utbilda dig till ett yrke inom kyrkan? Eller vill du göra något meningsfullt medan du funderar över vad du egentligen är intresserad av? Under praktikåret får du en handledare som stöttar dig och som skapar ett bra praktikschema. Praktikperioden pågår under ett läsår, från augusti till juni.

Dina uppgifter kan skilja sig mellan församlingar/pastorat, men många praktikanter deltar i verksamheter för barn och unga. Du kan till exempel även delta i arbetet med körer, i verksamheter för äldre eller utföra vaktmästaruppgifter. Du anger själv i din ansökan vilka typer av verksamheter du är intresserad av.

Ung resurs är en möjlighet för församlingen att få en in en ung person, med nya idéer, som kan bidra med ett utifrånperspektiv och berika församlingsarbetet. Praktikåret är även en viktig möjlighet för rekrytering till yrken i Svenska kyrkan.

Läs mer om praktikåret Ung resurs

0 kr för praktikanter 
Boende och praktikersättning ingår 
Praktikanter ansöker här senast den 15 april 2025

 

Kostnad varierar beroende på praktikersättning, lön etc. Lär mer under Kostnader för Ung resurs
Praktikplats anmäler intresse här senast den 1 mars 2025

 

Augusti 2025 – juni 2026,​ ​​olika församlingar i Sverige eller Berlin