Foto: Magnus Aronson /Ikon

Utbilda dig till Ageravolontär

Nyhet Publicerad

Är du ung vuxen och vill engagera dig för internationella rättvisefrågor? Vill du vara med och påverka orättvisa strukturer? Då kan du bli Ageravolontär! Nu är anmälan till grundutbildningen öppen. 18 eller 24 jan 2023, digitalt.

Ageravolontärer är unga vuxna mellan 16 och 30 år, som agerar lokalt för global rättvisa. Genom aktivt påverkansarbete, informationsspridning, livsstilsarbete och insamling jobbar vi för en mer rättvis värld. Ageravolontärerna är ett samarbete mellan Act Svenska kyrkan och Svenska Kyrkans Unga. 

För att bli Ageravolontär måste du vara över 16 år och gå en grundutbildning där du får en introduktion till alla de delar som Act Svenska kyrkan jobbar med och vilka metoder som används för förändringsarbete. Anställda från olika avdelningar på Act Svenska kyrkan håller i workshops om bistånd, policyarbete, insamling, humanitärt stöd och politisk påverkan.

Efter utbildningen bestämmer du om Ageravolontärskapet är något för dig. Du kan alltså gå grundutbildningen utan att vara säker på att du vill ta dig an uppdraget.

Läs mer om vad det innebär att vara en Ageravolontär.

När och var

Onsdag 18 eller tisdag 24 januari 2022 18.00-20.30, via Zoom

Anmälan

Anmäl dig här