Kyrkoval

Var med och forma framtidens kyrka! Hösten 2017 är det kyrkoval och dags att välja personer som får vara med och påverka hur vår kyrka ska se ut - lokalt, regionalt och nationellt.

Valet handlar om vilka som ska få ditt förtroende att fatta viktiga beslut i Svenska kyrkan de kommande fyra åren, både i din församling och för hela Svenska kyrkan. Hur ska din kyrkoavgift användas? Vilka verksamheter ska finnas i din församling? Vilka ställningstaganden ska kyrkan göra och vad ska kyrkan satsa på?

Kyrkovalet 2017

När är kyrkovalet?

Söndag den 17 september 2017 är det kyrkoval. I Svenska kyrkan är det val vart fjärde år och alltid den tredje söndagen i september.

Var finns mer information?

www.svenskakyrkan.se/kyrkoval och röstkortet hittar du ytterligare information. Du kan även se vilka grupper och kandidater du kan rösta på.

Så får du veta mer om kyrkovalet

Du som privatperson är välkommen att kontakta Svenska kyrkan via e-post eller telefon 018-16 96 00.

Du som är journalist eller representerar media är välkommen att kontakta pressekreterarna på kyrkokansliet i Uppsala.

Tillhör du en nomineringsgrupp, en valnämnd eller om du är anställd på ett stift hittar du fördjupad information om Kyrkovalet 2017 på Svenska kyrkans gemensamma intranät.