Konfirmation

Under konfirmandtiden får du möjlighet att fundera kring livets stora frågor, upptäcka vad kristen tro är, tänka nya tankar, möta nya människor och göra nya upplevelser.

Konfirmation är till för dig.

Konfirmandtiden handlar om att prata och diskutera, att vara med om spännande övningar, drama, lekar, gudstjänster, film, läger och mycket mer. Oavsett om du tror på Gud eller inte är du välkommen att pröva på att vara konfirmand!

Dop

Du behöver inte vara döpt för att börja i en konfirmandgrupp, men för att konfirmeras måste du vara döpt. Om du inte är döpt kan du bli det under konfirmandtiden.

Alternativ

Varje år har vi några olika sorters konfirmandläsning, med olika intresseinriktingar. En del anordnar vi själva, en del tillsammans med Missionskyrkan. Hör gärna av dig om du har frågor eller önskemål inför din egen konfirmandtid.

Läs eller ladda ner konfirmationsbroschyr 2018-2019

Grupper som startar under hösten 2018

1 - Vardagskonfirmander i Svenska kyrkan, varannan tisdag.

2 - Tjejkonfirmander i Svenska kyrkan, varannan onsdag.

3 - Kyrkans ungdom konfirmand i Svenska kyrkan, varannan torsdag.

4 - Equmeniakyrkans konfirmander, varje torsdag under våren. Startar första advent.

5 - Konfirmander med särskilda behov i samarbete med Svenska kyrkan
i Borås. Start hösten 2018. Kontakta Lena Berglind för mer information.

Sommargrupp 2019

6 - Sommarkonfirmander. Start runt första advent, sedan möts vi en gång per månad under vårterminen samt varje vardag under de tre första
sommarlovsveckorna.

Anmälan

Välkommen att att lämna din anmälan i Kyrkans hus tisdagen den 15 maj kl. 15.30-18.30. Då kommer det att finnas ledare, både från Svenska kyrkan och från Equmeniakyrkan, på plats för att informera och besvara frågor om de olika grupperna. Eller posta din anmälan till: Kyrkans hus, Stora vägen 2, 513 34 Fristad.

Har du frågor eller undrar över något så kontakta:
För Svenska kyrkan - Lena Berglind, tfn: 033-22 23 08, eller
via SMS på: 0738-012 370.
E-post: lena.berglind@svenskakyrkan.se
För Equmeniakyrkan - Per Lundin, tfn: 0702-415 776. E-post:
per.lundin71@hotmail.com - Per Ringbo, tfn: 0702-491 140.
E-post: per.ringbo@equmeniakyrkanfristad.se

Kontakt Svenska kyrkan i Fristad